AniCura Dierenkliniek Rijngeest en...

De beste zorg voor uw hond

Van diagnose tot behandeling - wij helpen uw hond

Hondenziekten zijn niet altijd te vergelijken met ziekten van andere dieren. Van diagnose tot behandeling; wij helpen uw hond met hoogwaardige en liefdevolle zorg. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Uw hond in goede handen

  • Diagnose
    Soms kan een diagnose eenvoudig gesteld worden aan de hand van een lichamelijk onderzoek. Soms is echter extra onderzoek nodig. Dit kan een eenvoudig urineonderzoek zijn, maar ook bloedonderzoek, röntgen, echo, ecg of andere onderzoeken.
  • Behandeling
    De behandeling kan bestaan uit medicatie maar ook uit chirurgie. Dit kan in de meeste gevallen bij ons in de praktijk gebeuren. Mogelijk wordt u doorverwezen naar onze locatie in Oegstgeest. Een enkele keer verwijzen wij door naar een specialist.
  • Partners in de regio
    Op zoek naar opvang, of iets anders? Ga naar handige links.

Afspraak of vragen

Twijfels of vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op.

 

Meer informatie

Van preventieve zorg, behandelingen tot ziektes bij honden

Dit is slechts een zeer kleine greep uit de informatie die we bieden. Voor een overzicht van onze behandelingen en diensten, navigeer via het menu. Of neem een kijkje in onze kennisbank:

Meer over ziektes en aandoeningen

 

Preventieve zorg voor uw hond

Stel zorg niet uit - wees problemen vóór!

Gebitscontrole ook voor honden belangrijk

Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk preventieve zorg is bij honden. Dieren tonen vaak laat of geen pijn, terwijl hiervan wel sprake kan zijn. Zo is het belangrijk om jaarlijks een gebitscontrole bij uw hond te laten doen, om zo pijnlijke aandoeningen in het gebit voor te zijn, bijvoorbeeld ontstoken tandvlees. Als een onsteking niet op tijd wordt aangepakt met een gebitsreiniging, kan dit leiden tot verlies van tanden of gezondheidsproblemen in andere delen van het lichaam.

Vaccinatie 'op maat' met VacciCheck

Bij preventieve zorg bestaat natuurlijk ook uit ontvlooien, ontwormen en inenten. Wij bieden de vaccinatie voor uw hond 'op maat' aan via VacciCheck. Zo is uw hond beschermd tegen vervelende ziekten. Sommige van deze ziekten kunnen ook overgedragen worden op mensen, zoals de Ziekte van Weil

Sterilisatie en castratie

Ook voor een castratie of sterilisatie kunt u bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest. Ga naar contact.

Voeding en beweging

Voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn ook heel erg belangrijk. Bij een bezoek letten we ook op deze zaken en adviseren we u over uw hond!