Mike van der Heijden - dierenarts

Dierenarts

Ik ben Mike van der Heijden, afgestudeerd dierenarts en sinds 2007 werkzaam bij de drie locaties van AniCura Dierenkliniek Rijngeest. 

Van jongs af aan was ik altijd al bezig met dieren. Ik ben gefascineerd door alles wat geneeskunde is en hoe het lichaam/levende wezens werkt/werken.

Interesse en expertise

Mooi aan mijn werk vind ik dat het gevarieerd is met oneindige mogelijkheden, en dat je echt zieke patiënten weer kunt oplappen.

Mijn expertise en interesse liggen bij chirurgie en orthopedie: hier volg ik ook een paar keer per jaar nascholing in. 

Ik vind deze interessant omdat je een groot probleem weer leefbaar moet maken: zonder hulp bij een breuk of kruisband bijvoorbeeld komt het niet goed.

Op deze manier kan ik kwaliteit van leven bevorderen na de operatiekamer.

Thuis

We hebben een hond en een kat. De hond (Sam) is een acht jaar gecastreerde kruising labrador-boxer. Een vrolijke, actieve, uit de kluiten gewassen hond met wat pech. Hij heeft de banden in zijn pols gescheurd met artrodese als gevolg en van jongs af aan voedselallergie en oorontstekingen. Gelukkig hebben we een goed dieet voor hem. 

Kat (Sushi) daarentegen heeft nooit echt iets gehad. Ligt lekker binnen te slapen of buiten in de buurt aan het struinen.

Als ik niet aan het werk ben ga ik graag sporten, kijk ik films en besteed ik tijd met mijn gezin.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op.