konijn dierenarts
AniCura Dierenkliniek Rijngeest met...

De beste zorg voor uw konijn of knaagdier

Van diagnose tot behandeling - wij helpen uw knaagdier of konijn

Klachten en ziekten bij konijnen en knaagdieren zijn niet altijd te vergelijken met ziekten van andere dieren. Van diagnose tot behandeling; wij helpen uw konijn of knaagdier met liefdevolle en hoogwaardige zorg.

Uw konijn of knaagdier in goede handen

  • Diagnose
    Heeft uw konijn of knaagdier klachten, maar is de oorzaak niet direct duidelijk? Soms is een lichamelijk onderzoek al voldoende om te weten wat er met uw dier aan de hand is. Als het nodig is kunnen we aanvullend onderzoek doen met de modernste technieken, bijvoorbeeld een urineonderzoek, bloedonderzoek of röntgen. Met de meeste problemen bij konijnen en knaagdieren hebben we veel ervaring. Heeft uw dier een huidprobleem? Met microscopisch onderzoek is vaak snel de oorzaak duidelijk. 
  • Behandeling
    De behandeling kan bestaan uit medicatie maar ook uit chirurgie. Dit kan in de meeste gevallen bij ons in de praktijk gebeuren. Een enkele keer verwijzen wij door naar een specialist.

Opvang konijnen, knaagdieren en bijzondere dieren

Op zoek naar opvang, of iets anders? Ga naar: handige links.

Afspraak of vragen

Twijfels of vragen? Of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op.

 

Meer informatie

Van preventieve zorg, behandelingen bij konijnen en knaagdieren

Dit is slechts een zeer kleine greep uit de behandelingen en informatie die we bieden. Het volledige overzicht van behandelingen en diensten vindt u in ons menu.

Of neem een kijkje in onze kennisbank:

Meer over ziektes en aandoeningen

 

Preventieve zorg voor uw konijn of knaagdier

Stel zorg niet uit - wees problemen vóór!

Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk preventieve zorg is bij konijnen en knaagdieren. Konijnen en knaagdieren laten het vaak niet merken als ze pijn of klachten hebben. Met een jaarlijkse gezondheidscontrole lopen we uw dier helemaal na. 

Bescherm uw konijn tegen dodelijke ziektes

Met inenten voorkomt u dat uw konijn besmet raakt met zeer besmettelijke en vaak helaas dodelijke ziektes. We kijken gelijk uw dier gelijk goed na, zodat we eventuele andere problemen vroeg kunnen ontdekken. Zo voorkomt u mogelijk kosten en vervelende behandelingen!

Gebitsproblemen konijn of knaagdier

Problemen in het gebit zien we helaas vaak bij knaagdieren en konijnen. Goede voeding is belangrijk in het voorkomen van gebitsproblemen. Soms is het nodig om de tanden van uw dier af te slijpen, omdat deze te lang geworden zijn. Wist uw dat de tanden van konijnen het hele leven doorgroeien, en dit met 2 mm per week?

Lees ook: