kitten vrouw
Kattenras Wijzer

Een kat kiezen - welke kat past bij mij?

Het hebben van een kat is erg belonend, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Zorg dat u de behoeften van u en de kat goed hebt nagelopen voordat u een beslissing maakt.

Over de Kattenras Wijzer

Als u heeft besloten dat de tijd rijp is, gefeliciteerd! Nu is het tijd om erachter te komen wat voor type kat het beste bij u past.
Gebruik AniCura’s Kattenrassen Wijzer en beantwoord een paar vragen. Zo helpen wij u naar het juiste ras.

kattenrassen wijzer test

Kattenrassen test

Een kat kiezen is niet gemakkelijk. Of u nu zo goed als zeker bent of wat begeleiding nodig heeft, wij zijn er om u te helpen bij het vinden van uw perfecte harige (of kale!) vriend ❤️

Doe de test

Het juiste kattenras kiezen

Het kiezen van een kat kan lastig zijn. Het zorgen voor een kat brengt namelijk ook verplichtingen met zich mee. Wij helpen u graag bij het vinden een kat die het beste bij u past.
Katten zijn er in veel vormen, maten, kleuren en vachttypes. U zult misschien veel vragen hebben. “Wat voor soort kat moet ik keizen?” “Wat is het beste kattenras voor mijn leefstijl?” “Wat voor kat past bij mijn gezin?”

kat maine coon

Een kat kiezen die past bij uw leven

Het is makkelijk om een kat te kiezen op zijn mooie en schattige uiterlijk. Maar houdt u ook rekening met de behoeften en karaktereigenschappen van een kat. Het beste is om te kijken welke kat het beste bij uw leven past. De persoonlijkheid speelt een grote rol in het beslissen of een kat een goede match is voor uw behoeften en dagelijks leven. Misschien heeft u een kat in gedachten die u graag wilt, maar is dat het juiste ras voor u?

kat sphynx

Meer weten over verschillende kattenrassen?

We hebben een lijst samengesteld van kattenrassen om u te helpen ze beter te begrijpen. Bekijk de kattenras hieronder en vind meer informatie over de unieke karaktereigenschappen en behoeften het ras.

Ga naar de kattenrassen

Kattenrassen test

Of u nu zo goed als zeker bent of wat begeleiding nodig heeft, wij zijn er om u te helpen bij het vinden van uw perfecte harige (of kale!) vriend ❤️

Doe de test