Alle hondenrassen

We hebben een lijst met hondenrassen samengesteld om u te helpen de verschillende rassen te begrijpen. Per ras leest u meer over zijn achtergrond, eigenschappen en erfelijke ziekten.

Wilt u het beste hondenras voor u vinden?
Doe de test
Australian shepherd

Australian shepherd

De Australian shepherd, oftewel Aussie, is een hond met veel energie. Als u bereid bent om veel tijd te besteden aan uw Australische vriend, krijgt u er veel liefde voor terug en een geweldig maatje erbij.

Lees meer
Beagle

Beagle

De beagle heeft een ontzettend goede neus, houdt van eten en gezelschap. Dit ras is over het algemeen makkelijk in de omgang. Met een compact formaat en vrolijk karakter is de beagle één van de meest populaire hondenrassen voor gezinnen.

Lees meer
Berner sennen

Berner sennen

De Berner sennen is een populair hondenras voor gezinnen. Het is een vriendelijk, aanhankelijk en intelligent familielid.

Lees meer
Border collie

Border collie

Het meest intelligente ras op de wereld is de border collie. Met zijn unieke herders instinct en grote bereidheid om samen te werken, is dit ras een goede partner voor hondensporten en hoeden. Een perfect ras voor een actieve eigenaar. 

Lees meer
Cavalier King Charles-spaniël

Cavalier King Charles-spaniël

Met een sierlijk uiterlijk en een zachte uitdrukking is de cavalier King Charles-spaniël een populaire gezinshond. Het is een levendige, gastvrije en sociale hond. Wel heeft dit ras veel gezondheidsproblemen.

Lees meer
Chihuahua

Chihuahua

De chihuahua is het kleinste hondje ter wereld. Maar voor een klein hondje heeft de chihuahua een groot hart. Hij is alert, slim en altijd trouw aan zijn eigenaar. Hij doet er alles aan om degene van wie hij houdt te beschermen.

Lees meer
Coton de Tuléar

Coton de Tuléar

De coton de Tuléar is een actief, sociaal en mooi ras dat oorspronkelijk uit Madagaskar komt. Het ras wordt ook vaak een katoenen hond genoemd, vanwege zijn zachte, witte en katoenachtige vacht.

Lees meer
Duitse herder

Duitse herder

De Duitse herder wordt het meest gebruikt als hond door organisaties zoals de politie en het leger. En daar is een reden voor: het is een veelzijdig en leerzaam ras dat zowel bij het actieve gezin als bij de enthousiaste hondentrainer past. Met zijn prachtige uiterlijk en ongelooflijke werkethiek is het een geweldig trainingsmaatje.

Lees meer
Dwergschnauzer

Dwergschnauzer

Een klein hondje dat vol van karakter is. De dwergschnauzer is liefdevol, gelukkig, actief en meewerkend. Dit ras past bij de meeste gezinnen.

Lees meer
Engelse cocker spaniël

Engelse cocker spaniël

De Engelse cocker spaniël is een vrolijke, aanhankelijke en vooral kwispelende hond. Hij heeft een interessante geschiedenis van de jacht, maar is tegenwoordig één van de meest populaire gezelschapshonden ter wereld.

Lees meer
Engelse setter

Engelse setter

De Engelse setter is sociaal, speels en aanhankelijk. Als u een actief persoon bent, past dit ras misschien bij u. Door zijn jachtverleden speurt hij graag in de natuur.

Lees meer
Finse lappenhond

Finse lappenhond

De Finse lappenhond, soms ook wel lappie genoemd, is een schattige hond met een sterk herders instinct. Dit komt vanwege zijn oude oorsprong onder de Sami's in Lapland. Als u op zoek bent naar een alerte en actieve vriend, dan is dit misschien de hond voor u.

Lees meer
Flatcoated retriever

Flatcoated retriever

De flatcoated retriever is een slimme, vrolijke en oplettende hond die veel beweging nodig heeft. Als u de energie en het geduld heeft die nodig zijn, zult u het een goede vriend en een uitstekende trainings- of jacht partner vinden

Lees meer
Franse bulldog

Franse bulldog

Zijn grappige en charmante kenmerken zijn moeilijk te weerstaan. Maar weet dat dit ras ernstige gezondheidsproblemen heeft. Doe altijd onderzoek en denk goed na voordat u een Franse bulldog neemt.

Lees meer
Golden retriever

Golden retriever

De mooie, vrolijke golden retriever is een fantastische gezinshond. Met zijn vriendelijke puppy geest, grote liefde voor mensen en een mooie uitstraling, is de golden retriever begrijpelijk een populaire gezinshond. 

Lees meer
Havanezer

Havanezer

De havanezer is een liefdevolle, kleine, harige hond. Het is een erg populair ras geworden. Met zijn speelse geest en toewijding aan het gezin, is het een geweldige hond voor veel gezinnen.

Lees meer
Hollandse herder

Hollandse herder

De Hollandse herder is een trouwe, slimme en actieve hond. Hij is inzetbaar voor gezin en organisaties. Lees hier meer over zijn achtergrond, karakter en activiteiten behoefte.

Lees meer
Jack russell terriër

Jack russell terriër

De Jack russell terriër is halverwege de 19e eeuw in Engeland ontwikkeld om op vossen te jagen. Het is een levendig, onafhankelijk en slim hondje. Dit ras is charmant en trouw. Door zijn jachtinstinct is hij een beetje lastig om te trainen.

Lees meer
Labrador retriever

Labrador retriever

Vriendelijk, gemakkelijk te trainen en sociaal. De labrador retriever is één van de meest populaire hondenrassen in Nederland en een favoriete gezinshond.

Lees meer
Mopshond

Mopshond

De mopshond is een gezelschapshondje dat veel liefde en aandacht van zijn familie nodig heeft. Let op, dit ras heeft veel ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden wij aan om voor een ander ras te kiezen.

Lees meer
Poedel

Poedel

De poedel is één van de oudste hondenrassen die speciaal is ontwikkeld voor de jacht op watervogels. Het zijn levendige, actieve, schattige honden met gevoel voor humor. Wist u dat de poedel één van de meest intelligente rassen is van de wereld? Dit alles maakt de poedel tot een uitstekende gezinshond. 

Lees meer
Pomeriaan

Pomeriaan

De pomeriaan staat ook wel bekend als de dwergkeeshond. Deze kleine hond is actief en slim. Behalve dat hij donzig en schattig is, is hij een echte familievriend met waakhond instincten.

Lees meer
Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback

De rhodesian ridgeback is een gezinshond die wordt gekenmerkt door de strook van haar wat tegen de richting in groeit op zijn rug. Ridgebacks zijn geliefde honden waarvan de eigenaren erop voorbereid moeten zijn dat hij erg onafhankelijk is en graag jaagt op zijn prooi.

Lees meer
Rottweiler

Rottweiler

De rottweiler, ook wel rottie genoemd, is een knappe en trouwe hond met een sterk waakinstinct. Tegenwoordig zijn ze populaire gezinsleden. Als u op zoek bent naar een nieuw familielid dat veel van u zal houden, is de rottweiler een goede keuze.

Lees meer
Shetland sheepdog

Shetland sheepdog

De Shetland sheepdog, ook wel bekend als Sheltie, is intelligent en behendig. Met een achtergrond als de rechterhand van de boer, is de Sheltie tegenwoordig een uitstekend familielid en superster in hondensporten.

Lees meer
Shih tzu

Shih tzu

De shih tzu is een echte schat en zal uw beste maatje zijn. Het is een harige vriend die u overal volgt waar u ook gaat en graag met u op de bank wilt knuffelen. Het is wel goed om te weten dat hij veel gezondheidsproblemen heeft.

Lees meer
Siberische husky

Siberische husky

De Siberische husky is een charmante en mooie hond met een interessante geschiedenis. Een actief mens die een vriendelijke en extraverte hond wil, heeft veel om naar uit te kijken met de Siberische husky.

Lees meer
Staffordshire bull terriër

Staffordshire bull terriër

De Staffordshire bull terriër is een coole, volhardende en actieve kleine hond die een uitstekende aanvulling is op het gezin. Met zijn puppy-geest en onbedwingbare levensvreugde is hij een vrolijke aanwinst voor de familie.

Lees meer
Teckel

Teckel

De teckel is een populaire en geweldige gezelschapshond met een grote persoonlijkheid. Als u op zoek bent naar een energieke, speelse, eigenwijze en liefhebbende hond, dan is de teckel een echte aanrader.

Lees meer
Yorkshire terriër

Yorkshire terriër

Deze viervoeter, bekend om zijn mooie vacht, wordt gezien als een speelgoedhondje. Zijn persoonlijkheid is een pure terriër. De Yorkshire terriër is slim, nieuwsgierig en houdt van spelen. Ze staan ​​er wel om bekend dat ze vaak keffen. Als ze goed worden getraind, kruipen ze graag op uw schoot.

Lees meer