puppy vrouw
Hondenras Wijzer

Een hond kiezen - welk hondenras past bij mij?

Bent u op zoek naar een hond? En heeft u hulp nodig bij het kiezen van een hondenras? Welk hondenras past bij u? De eerste stap om een goed baasje te worden, begint al voordat u uw nieuwe gezinslid thuisbrengt.

Over de Hondenras Wijzer

Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en karaktereigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u de behoeften van u en de hond goed heeft nagelopen voordat u besluit voor welk ras u kiest.  
Om erachter te komen welk type hond de juiste is voor u, maakt u gebruik van AniCura’s Hondenras Wijzer. Doe de test en wij helpen u naar het juiste ras.

Hondenrassen test

Een hond kiezen is niet altijd gemakkelijk. Wij zijn er om u te helpen bij het vinden van uw perfecte trouwe viervoeter ❤️ op basis van uw wensen en levensstijl. Een hondenras kiezen?

Doe de test

Een hondenras kiezen

Het kiezen van uw nieuwe beste vriend kan een hele uitdaging zijn. U bent tenslotte van plan om voor een trouwe viervoeter te zorgen die de rest van zijn of haar leven van u afhankelijk zal zijn. Bij het kiezen van een nieuwe hond gaan er waarschijnlijk veel vragen door uw hoofd: "Wat voor hond moet ik nemen?" "Klein of groot?" "Wat voor soort hond past goed bij mijn gezin?"

border collie hond

Een hond kiezen die past bij uw leven

Bedenk hoe uw leven eruit zou zien met uw hond. Is hij of zij groot of klein, actief genoeg om mee te joggen, of zoekt u meer een maatje voor op de bank? Het karakter van de hond speelt een grote rol bij de beslissing of een hond bij uw huis en behoeften past. Misschien heeft u een hond in gedachten maar wilt u zeker weten dat dit het juiste ras voor u is?

beagle hond

Meer weten over verschillende hondenrassen?

We hebben een lijst samengesteld met de meest populaire hondenrassen om u te helpen ze beter te begrijpen. Waar zijn ze voor gefokt? Hoe normaal is het dat het ras zich zo gedraagt? Hoeveel activiteit heeft het ras nodig? Blader door onze hondenras bibliotheek en vind het ras dat perfect bij u en uw gezin past.

Ga naar de hondenrassen

Hondenrassen test

Of u nu zo goed als zeker bent of wat begeleiding nodig heeft, wij zijn er om u te helpen bij het vinden van uw perfecte trouwe viervoeter ❤️

Doe de test