Puppy zindelijk maken

Een puppy zindelijk maken doe je zo

Een puppy zindelijk maken, gaat met vallen en opstaan. Of beter gezegd: optillen en neerzetten. Je moet je puppy leren dat hij niet binnen plast en poept, maar dat hij dat buiten doet. Dit vergt geduld, maar het is de tijd en energie van het investeren zeker waard.

Hoe vaak moet een puppy plassen en poepen?

Vaak! Verwacht niet dat een puppy aan 3 keer per dag genoeg heeft. In de basis moet een puppy zijn behoeften doen als het wakker wordt, wanneer het heeft gegeten en gedronken en een paar keer tijdens het spelen/uitlaten. Als de hond ouder wordt, leert het om zijn blaas en darmen meer onder controle te houden. Dan heeft het vaak al genoeg aan 4 keer per dag.

Puppy zindelijk maken: zo train je het

Een jonge hond geeft vaak geen signalen dat hij zijn behoefte moet doen, maar doet het gewoon wanneer het komt. Je kunt het wel herkennen wanneer een pup moet poepen of plassen. Vaak draait hij dan weg van zijn slaapplek en maakt hij zijn achterpoten breed. Het is je verantwoordelijkheid om deze signalen te herkennen en daarop te reageren zodat de puppy in het vervolg weet dat hij naar buiten moet.

Wanneer de puppy buiten zijn behoefte doet, geef hem dan een beloning in de vorm van klopjes, lieve woorden en snoepjes. Binnenkort zal de pup naar de deur toegaan wanneer hij moet. Hoe meer je je bewust bent van de signalen en hoe meer tijd je aan deze oefening besteedt, hoe sneller het gaat.

Puppy's nachts uitlaten

Puppies worden 's nachts wakker om te plassen en soms zelfs om te poepen. Zodra het om deze reden wakker wordt, moet hij naar buiten. Het is dus een voordeel om laat in de avond je hond uit te laten voordat je gaat slapen. En ook om de pup ‘s ochtends direct naar buiten te laten.

Puppy 's nachts doorslapen

De ene pup slaapt 's nachts al snel door en de ander doet er wat langer over om zonder nachtelijke wandeling de ochtend te halen. Blijft je pup 's nachts plassen? Dan kun je je dierenarts altijd om wat extra tips vragen.

Wanneer is een puppy zindelijk?

Een puppy moet leren zindelijk te worden en dat gaat niet altijd gelijk goed. Hoe snel een puppy zindelijk wordt, verschilt per hond. Het hangt er ook vanaf of de fokker al met deze training is begonnen. Soms snappen puppy’s het al als ze 8 weken oud zijn, soms zijn puppy’s al 8 maanden voordat ze helemaal zindelijk zijn.