Je puppy inenten en ontwormen

Voor het eerst een puppy? Laat je vooral ook persoonlijk informeren door de dierenarts, maar hier vind je ook online alvast wat adviezen over intentingen en ontwormen bij pups.

Voor het eerst een pup? Hier vind je onze adviezen bij de eeen puppy

Puppy inenting

Een puppy moet zijn eerste vaccinaties krijgen als hij 6 weken, 8/9 weken, 12/13 weken en een jaar oud is.

Daarna moet jouw hond jaarlijks worden gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en ten minste elke 3 jaar tegen ernstige ziektes zoals het parvovirus, hondenziekte en infectieuze leverontsteking (HCC). Ook kun je ervoor kiezen om je hond in te enten tegen kennelhoest. Of dit voor jouw hond verstandig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Vraag daarom jouw dierenarts om advies. Gaat jouw hond naar een pension? Dan is deze enting vaak verplicht. Ten slotte moet je hond worden ingeënt tegen hondsdolheid (ook wel rabiës) wanneer hij de grens over gaat.

De vaccinaties worden opgeslagen in het EU-paspoort van je hond. Dit is belangrijk wanneer je met je hond naar het buitenland gaat. 

Gezondheidscheck

Bij AniCura kun je daarna altijd een gezondheidscontrole laten uitvoeren, wat wij ook adviseren. Zo voorkomt je verrassingen.

Puppy ontwormen

Alle puppy’s moeten in de eerste maanden regelmatig ontwormd worden. Jonge honden zijn namelijk veel gevoeliger voor wormen dan oudere honden. Het immuunsysteem van puppy’s is namelijk nog niet goed ontwikkeld, waardoor ze gevoelig zijn voor parasieten. In overleg met je dierenarts wordt duidelijk wat de beste behandeling is voor je puppy.

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd