Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Je puppy alleen laten

Het kan best spannend zijn om je puppy alleen thuis te laten. Maar begin op tijd met trainen om te voorkomen dat je hond nooit alleen kan zijn.

Vanaf welke leeftijd kan een hond alleen thuis zijn?

Na 2 weken voelt een pup zich veilig bij je thuis. Dan breekt ook eigenlijk gelijk het moment aan om hem te leren alleen thuis te zijn. Omdat honden kuddedieren zijn, kan het soms even duren voordat ze hieraan gewend zijn. Toch is het wel belangrijk dat je hem dit leert, anders levert dit een hoop gestress op in de rest van het leven van jouw puppy en van jezelf!

Je traint je pup hierin door nadat hij zijn behoeften heeft gedaan hem een beloning geeft waar hij even op kan kauwen. Leg de pup in zijn mand en zet een lampje aan. Ga een paar minuten weg en kijk of alles goed gaat. Als alles goed gaat, geef hem dan GEEN beloning, maar laat het lekker met rust. Zo went je pup snel aan het feit dat hij soms alleen is en kan hij zich echt thuis gaan voelen.

Als het niet rustig is, doe je er goed aan om gewoon te vertrekken zonder iets te zeggen of te doen. Oefen met korte momenten op een dag en doe het niet te snel te lang. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er iemand thuis als je puppy wakker wordt.

Een band creëren met je hond

Het allerbelangrijkste in het leven van een puppy is de band met jou: het baasje. Het opbouwen van een vertrouwensband tussen jou en de hond ontstaat door samenwerking, motivatie en beloning.

Doe daarom dagelijks oefeningen met de pup. Dit zorgt voor een stabiele hond die veel vertrouwen in je krijgt. Positieve training geeft de hond de wens om samen te werken met jou. Door vertrouwd te raken met elkaars gedrag, wordt je niet alleen de beste vriend van de pup, maar wordt de pup ook de beste vriend van jou.

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd