Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Voor het eerst een pup: de hond als ‘kuddedier’

De hond als kuddedier (of eigenlijk ‘roedeldier’): wat betekent dit voor jou als hondeneigenaar? Hoe speel je hier op in?

De hond als ‘roedeldier’: wat betekent dit voor jou als hondeneigenaar?

Vertrouwd raken pup

Een puppy komt uit een veilig nest, waar hij in een veilige omgeving vertrouwd is geraakt met de mensen, geuren en geluiden. Op het moment dat je je pup meeneemt van de fokker, moet hij zo snel mogelijk leren ook vertrouwd te raken met zijn nieuwe omgevingen, zoals je huis, de auto en het gebied waar je hem gaat uitlaten.

Maar de pup moet vooral wennen aan het leven zonder zijn moeder, broers en zussen. En omdat puppy’s kuddedieren zijn, heeft het tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe ‘kudde’: jullie!
Een puppy went snel aan zijn nieuwe kudde als hij zich veilig voelt. Dat kan door in de buurt van hem te gaan liggen of zitten als hij probeert te slapen (dat is niet hetzelfde als de pup bij je in bed te laten slapen). Op deze manier voelt je puppy zich niet buitengesloten van de kudde. Laat de pup slapen op een rustig plek in de woonkamer, zodat hij op een vertrouwde plek in slaap kan vallen en hij zich veilig voelt in zijn nieuwe omgeving.

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd