De belangrijke rust voor een puppy

Een jonge pup kan uren achter elkaar doorslapen. Maak je hier geen zorgen om. Wel is het belangrijk hier rekening mee te houden.

Een puppy leert veel van verschillende binnen- en buiten ervaringen. Hierdoor ontwikkelt een puppy zich mentaal. Je kunt je hond ook helpen in zijn ontwikkeling door het te laten speuren naar snoepjes in de tuin of te laten spelen met andere honden. Lees meer over het opvoeden van je puppy.

Hoe ouder de hond wordt, hoe minder slaap het nodig heeft. Tot de puberteit neemt de hoeveelheid slaap af. Al heeft ook een oude hond veel rust nodig. Dit is vaak afhankelijk van de hoeveelheid beweging die een hond op een dag heeft gehad en bijvoorbeeld van welk ras je hond is.

Activiteit mede afhankelijk van het ras

Elk ras hond heeft zijn eigen eigenschappen. Bij jouw pup zal dit niet anders zijn. In de eerste maanden is je puppy sowieso energiek; is dit langere tijd niet zo, laat je dan adviseren door je dierenarts. Bij het kopen van een hond is het kiezen van een ras erg belangrijk om na te denken over wat voor hond er bij jou en jouw thuissituatie past.

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd