Puppy chippen en registreren

Laat je pup chippen, registreren en zorg voor een EU-dierenpaspoort. Dat is niet alleen verplicht, het is ook handig. Lees hier waarom.

Registratie eerste eigenaar

Vanaf 1 november 2021 is de wetgeving veranderd. Vanaf die datum moeten in Nederland ook altijd de eerste eigenaar of houder van een pup geregistreerd zijn. De eerste houder is bijvoorbeeld de fokker, degene die thuis een nestje heeft of degene die de hond naar Nederland gehaald heeft.

Een pup mag zonder een registratie van de eerste eigenaar niet gechipt of geregistreerd worden. Ben je zelf de eerste eigenaar? De registratie regel je door een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Registratie van de pup en aanvraag EU-dierenpaspoort 

Alle pups moeten binnen zeven weken na geboorte gechipt worden, geregistreerd worden en een EU-dierenpaspoort hebben. Dit kun je allemaal bij je AniCura dierenarts regelen.  
Ook wanneer je een hond importeert vanuit het buitenland, moet je jezelf en de hond laten registreren. Dit moet binnen twee weken na aankomst gebeuren. Een geïmporteerde hond moet ook al in het buitenland gechipt zijn voordat het in Nederland aankomt. 

Als je hond gechipt is, zet de dierenarts de chip op jouw naam. Mocht je je hond ooit kwijtraken, dan kan de chip worden afgelezen en kan er contact met je worden opgenomen. 

Hoe het chippen en registreren in zijn werk gaat, legt je dierenarts je graag uit. 

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd