AniCura en Best Medical Practice (BMP)

AniCura heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Met onder andere Best Medical Practice zorgen we ervoor dat we de dieren zorg bieden naar de laatste inzichten uit de wetenschap en praktijk.

Lees ook: 

Laatste inzichten

Binnen het diergeneeskundige deel van onze processen staan de gezondheid en het welzijn van het dier voorop. We vinden het belangrijk om de dieren te helpen met medische zorg naar de laatste inzichten. Om dit te doen werken we continu aan de verdere ontwikkeling van de zorg en daaraan gerelateerde processen. 

Dit is belangrijk want de ontwikkelingen binnen de wetenschap gaan snel en inzichten veranderen in de tijd. Ook ervaringen in de diergeneeskundige praktijk leiden tot nieuwe inzichten. 

Het bewaken en verder ontwikkelen van onze kwaliteit doen we op vele manieren, lees ook: Kwaliteits Management Systeem. In dit artikel leest u meer over Best Medical Practice bij AniCura.

Wat is een BMP (Best Medical Practice)?

BMP is in ons geval een soort diergeneeskundige handleiding om een bepaalde aandoening of ziekte te behandelen of om een ander proces te stroomlijnen. BMP wordt bij de AniCura klinieken ingezet en gemonitord door collega-dierenartsen van andere AniCura klinieken.

Waarom een BMP?

Enkele belangrijke redenen om met BMP’s te werken zijn:

Wie stellen BMP’s op?

De BMP's van AniCura worden opgesteld door ervaren dierenartsen en veterinair specialisten. Hierbij zoeken zij de samenwerking op met de branche om de richtlijnen kwalitatief zo goed mogelijk te krijgen en een heldere blik van buiten toe te voegen.

Welke BMP’s worden gemaakt?

Het ontwikkelen van een BMP is kostbaar door de hoeveelheid tijd die het kost en de inzet van hoog opgeleide mensen. De onderwerpen worden gekozen op basis van strenge criteria waarbij het welzijn van de dieren voorop staat.

Wat is het voordeel voor dier en eigenaar

Bij deze processen zien wij mens, dier en milieu als onlosmakelijk verbonden en onze zorg omvat deze gemeenschappelijke gezondheid, ook wel One Health genoemd.

Zo bouwen wij voortdurend verder aan de kwaliteit van onze zorg voor uw huisdier en zijn of haar omgeving. Hierbij krijgt preventie steeds meer aandacht.

Onze kwaliteitseisen

Bij AniCura werken we continu aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. BMP is daar een onderdeel van. Om onze kwaliteit van zorg te bewaken en ontwikkelen werken we daarnaast met vele technische-, veterinaire- en medische eisen. Enkele voorbeelden zijn: