Lotte Beirens - van Kuijk - dierenarts

Dierenarts

Expertises

Lotte was als kind al begaan met het lot van honden en katten. Ze wilde de dieren altijd in de buurt hebben en er goed voor zorgen. 

Sinds 2007 heeft Lotte jarenlange ervaring opgebouwd in de behandeling van honden en katten met kanker. Verder kunt u bij haar terecht voor vrijwel alle soorten weke delen chirurgie.

Meer recent is Lotte zich gaan focussen op palliatieve zorg, stervensbegeleiding en euthanasie van huisdieren. Ze zorgt ervoor dat de huisdiereigenaren op de juiste manier begeleid worden. Lotte respecteert daarbij altijd de persoonlijke wensen van de eigenaar en zoekt samen naar een passende oplossing.

Bijscholing en meer

Lotte volgt regelmatig bijscholing in oncologie en chirurgie. Sinds 2016 studeert ze Soft Tissue Surgery (weke delen chirurgie) aan de Universiteit van Luxemburg. Ook mede-organiseert Lotte sinds 2007 het jaarlijks internationale congres voor dierenartsen ‘het ONCOlogisch Treffen’ in Soesterberg. Ze is sinds januari 2019 bestuurslid van het Nederlands Kankerfonds voor Dieren (NKFD). Verder geeft Lotte sinds februari 2020 les in klinische en communicatieve vaardigheden aan de studenten die de opleiding Diergeneeskunde volgen aan de Universiteit Gent in Merelbeke.

Lotte is opgeleid door dierenarts - oncoloog Johan de Vos. Één van de pioniers in de veterinaire oncologie in Europa en met wie Lotte 10 jaar heeft samengewerkt in Terneuzen.

Huisdieren en thuis

Thuis heeft Lotte meerdere huisdieren: één poes: Verdelgie, twee honden: Co en Draadhaar en twee kippen.

In haar vrije tijd doet Lotte aan ballet en maakt ze graag cupcakes, taarten en koekjes met haar kinderen.

Opleiding

Diergeneeskunde