dierenarts vertelt over de gevaren van barbecueën

Pas op met satéprikkers en botjes tijdens het barbecueën

Afgelopen pinsterweekend zagen we bij AniCura helaas een toename in het aantal dieren dat met spoed geholpen moest worden doordat ze iets rondom de barbecue gepikt hadden.

RTL Nieuws en de Telegraaf besteedde aandacht aan het onderwerp naar aanleiding van onze tip. Vandaag ging RTL Nieuws zelfs nog bij AniCura's Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam langs voor een interview. Voor de camera vertelde Bart Ruijter, dierenarts specialist in opleiding, hoe hij dit weekend maar liefst 9 scopiën (kijkoperaties) heeft uitgevoerd bij dieren die iets verkeerds gegeten hadden. 

Hier kun je het item terugkijken (vanaf 17:59). En niet alleen in Amsterdam ging het mis. Ook bij AniCura's Specialistische Dierenkliniek Utrecht en AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden kwamen er in totaal 6 dieren die met spoed geholpen moesten worden.

Uit kleine pol op onze Instagram-pagina blijkt dat veel mensen denken dat het hun hond niet zal overkomen. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje.

Gaat u dus barbecueën? Houd uw hond en kat dan goed in de gaten, de botjes en sateprikkers zijn té verleidelijk voor ze.  

Heeft uw dier toch iets ingeslikt? Laat uw hond of kat dan niet braken, maar neem direct contact op met uw dierenarts.

Scherpe dingen kunnen namelijk veel schade aanrichten als ze via het overgeven er weer uitkomen. 

Veel van AniCura's dierenklinieken hebben een endoscoop, een soort slang met een camera, waarmee ze via een kijkoperatie voorwerpen verwijderen.