Marc Prette Country Manager AniCura Nederland

AniCura Nederland benoemt Marc Prette als Country Manager

Amsterdam, 26 september 2019 - Marc Prette (46) is aangewezen als de nieuwe Country Manager van AniCura Nederland.

Prette treedt in de voetsporen van Jakko Vinken die inmiddels bij dezelfde organisatie Group Operations Director (COO) is. AniCura is een internationaal samenwerkingsverband van 270 dierenklinieken in heel Europa. In de ruim zeventig Nederlandse AniCura-dierenklinieken en op het Nederlandse hoofdkantoor werken in totaal circa negenhonderd medewerkers.

Prette heeft ruime ervaring met het leiden van internationaal georiënteerde organisaties. Hij begon zijn carrière als management consultant bij The Boston Consulting Group. Daarna werkte hij onder meer bij Audionova, in Nederland bekend van Schoonenberg Hoorcomfort. Hier was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een keten van hoortoestellenklinieken in Denemarken. In een latere functie heeft hij twee divisies binnen Bergman Clinics geleid waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het leveren en zichtbaar maken van kwalitatief hoogstaande zorg.

Bijdragen aan kwaliteit dierzorg

"Na jaren ervaring in verschillende takken van de humane gezondheidszorg, kijk ik ernaar uit om nu bij te dragen aan de kwaliteit van dierzorg. De veterinaire sector is in ontwikkeling. Maar de markt is niet goed geïnformeerd over de uitgebreide mogelijkheden van diergeneeskundige zorg. Daar wil ik verandering in brengen, laten zien wat er kan en samen met de dierenklinieken de toekomst vormgeven van de diergeneeskunde", aldus Prette over zijn nieuwe rol.