Dierenkliniek Het Overbosch blij met aansluiting bij AniCura

Oostvoorne, 23 augustus 2018– Huisdierenbezitters op de Zuid-Hollandse eilanden Voorne en Goeree Overflakkee kunnen vanaf nu rekenen op nog betere zorg voor hun geliefde dieren. Dit alles doordat Dierenkliniek Het Overbosch - met een vestiging in Oostvoorne en een in Stellendam - officieel onderdeel zijn en de naam krijgen van AniCura, één van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve zorg voor huisdieren.

Daarmee maken de twee klinieken deel uit van een groot internationaal netwerk van gerenommeerde dierenziekenhuizen en dierenklinieken. “Deze kwaliteitsinjectie is echt super voor ons team. Door kennis te delen en ondersteuning vanuit het netwerk kunnen we ons volledig richten op diergeneeskunde en zo continu de beste kwaliteitszorg bieden in onze dierenklinieken. Gezonde dieren en tevreden klanten; daar doe je het voor als dierenarts!”, aldus Maartje Steendam, praktijkmanager en dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Het Overbosch.

Kennisuitwisseling en ontwikkeling

Belangrijk voordeel is dus dat de aangesloten dierenartsen dankzij kennisuitwisseling hun kennis kunnen vergroten en zich continu kunnen ontwikkelen ten behoeve van de behandeling van de meest uiteenlopende aandoeningen. Steendam: “We kunnen nu ook investeringen doen in de best mogelijke apparatuur wat de kwaliteit van onze behandelingen nog beter maakt. Hierdoor zijn onze klanten altijd verzekerd van de beste behandeling voor hun katten, honden, konijnen, cavia’s en andere huisdieren.”

Jaarlijks duizenden dieren behandelen

Op de AniCura-vestigingen werkt een vast team van in totaal vier dierenartsen en vier assistenten. Beide locaties zijn voorzien van een laboratorium, röntgenapparaat, operatiekamer en speciale apparatuur voor gebitsbehandelingen. Daarnaast is er in Oostvoorne ook een speciale opnameruimte voor katten, een röntgenapparaat voor het gebit en is er een echoapparaat aanwezig. Jaarlijks bezoeken ruim 2.400 klanten een van de twee dierenklinieken die vervolgens ruim tweeduizend honden, 1.400 katten en meer dan 130 konijnen en cavia’s behandelen.