Dierenkliniek Delft-Centrum wordt AniCura Dierenkliniek Delft

Dierenkliniek Delft-Centrum sluit zich aan bij AniCura, een internationaal samenwerkingsverband van dierenklinieken. AniCura wil de kwaliteit van medische huisdierenzorg blijven verbeteren door het delen van kennis en ervaringen, en door samen te investeren in apparatuur, onderzoek en opleiding. De kliniek aan het Crommelinplein 3-5 gaat verder onder de naam AniCura Dierenkliniek Delft.

Verandering vooral achter de schermen

Voor de huisdiereigenaren verandert er op het oog niet veel. Zij kunnen gewoon terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan het Crommelinplein, waar de kliniek al sinds eind jaren '90 zit. De kliniek krijgt een wat ander uiterlijk, namelijk in de kleuren en huisstijl van AniCura. Dat geldt ook voor de kleding van de dierenartsen en assistentes. De grootste verandering vindt plaats áchter de schermen, in de ontwikkeling van de kennis van het team, de werkwijzen en de apparatuur. "AniCura stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening en de manier van werken. Er zijn bijvoorbeeld strikte hygiëne- en operatieprotocollen. En alle medewerkers zijn verplicht jaarlijkse nascholing te volgen. Dat is de belangrijkste reden van onze aansluiting: bij AniCura kunnen we onszelf sneller en verder verbeteren dan we volledig op eigen kracht zouden kunnen.", zegt Jacob van Nijhuis, dierenarts en praktijkmanager van AniCura Dierenkliniek Delft.

Van Nijhuis nam de kliniek in 1993 over van dierenarts Witteveen. Eind jaren '90 verhuisde hij met zijn kliniek naar de huidige locatie. AniCura Dierenkliniek Delft is de grootste dierenkliniek in Delft. Het team van de kliniek bestaat uit drie dierenartsen en er wordt gezocht naar een vierde. De dierenartsen worden ondersteund door vijf paraveterinairen (assistentes). Katten vormen de grootste groep dieren die AniCura Dierenkliniek Delft behandelt, op de voet gevolgd door honden. Verder komen er steeds vaker konijnen en ziet het team ook regelmatig knagers als cavia's, ratten en fretten. Eigenaren kunnen er met hun dier niet alleen terecht voor alle standaard behandelingen: de kliniek heeft veel ervaring met het onderhouden en behandelen van gebitten, met name kattengebitten.

Doen wat voor het dier het beste is

De Delftse kliniek beschikt over geavanceerde apparatuur voor echo's, digitale röntgenbeelden en heeft een uitgebreid laboratorium voor bloed- en urineonderzoek. Van Nijhuis: "Wij kunnen veel zelf, maar we verwijzen ook door. Bijvoorbeeld naar een collega die speciale kennis heeft of veel ervaring met een bepaalde aandoening. Huisdiereigenaren willen de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn steeds meer benutten en zijn ook bereid daarvoor te betalen. Wij bespreken wat er medisch gezien allemaal voor het dier gedaan kan worden en of het binnen de (financiële) mogelijkheden van de eigenaar past, maar vooral ook of het de beste keuze voor het dier is. Want het welzijn van het dier staat natuurlijk altijd voorop."