AniCura Haaglanden uitbreiding

AniCura Haaglanden breidt fors uit

Door de toename van zowel spoed- als verwijszorg heeft de kliniek in Rijswijk voor de tweede keer een forse uitbreiding. Lees er meer over en bekijk de video waarin Marcel Reijers de nieuwe opnamefaciliteiten laat zien.

Hoe het begon

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden opende in 2016 haar deuren. Vanuit het niets startte zij een zogenaamde Greenfield. Na een tijdje op de Verrijn Stuartlaan te hebben gewerkt werd het steeds drukker en drukker. In 2019 kwam er een etage in het pand om de hoek vrij en begon het bouwplan. Met een extra gang aan de achterkant van beide panden werden ze aan elkaar gekoppeld, waardoor het ene pand volledig OK, opname en nascholing werd en er in het andere pand een grote wachtruimte werd gemaakt met veel spreekkamers.

Uitbreiding

Zowel de spoed, als de verwijszorg groeien zo hard dat het wéér tijd is voor uitbreiding. Er kwamen toevallig nog twee panden vrij die aan de huidige locaties grenzen en zo werd het plan gesmeden om ook deze 5 verdiepingen in te gaan richten. Hier een deur in de muur, daar een uitbreiding van de gang en gaan!

Inmiddels zijn de bouwvakkers volop aan de bak om deze zomer de uitgebreide en superdeluxe opname af te maken.

Verder komt er kantoorruimte in het pand, waar alle telefoontjes kunnen worden verwerkt en het administratieve team aan de slag kan. En als klap op de vuurpijl komt er bovenin het nieuwe pand een penthouse met een aantal slaapkamers. Daar kunnen bijvoorbeeld specialisten die vanuit het buitenland bijzondere operaties komen doen overnachten.

Na de opname zal verder gewerkt worden aan de verdere inrichting van het tweede nieuwe pand. Wat daar gaat gebeuren is uniek, maar houden we voor nu nog even geheim, dus stay tuned ;)

Uitbreiding van het team

Het team is vanwege de uitbreiding natuurlijk ook op zoek naar nieuwe collega's! Zowel paraveterinairen als dierenartsen. Dus ken jij nog toppers die op zoek zijn naar een leuke baan? Tip ze dan de vacatures.

Paraveterinair in zo'n verwijscentrum betekent dat je de hele dag met de verzorging van dieren bezig bent die in de opname zitten, of dat je bijvoorbeeld assisteert in de OK. Je hebt hier relatief dus meer contact met dieren (en natuurlijk gezellige collega's).

Dierenartsen kunnen instromen in het spoedprogramma van de kliniek 'Focus'. In drie jaar tijd wordt je in de spoedkliniek klaargestoomd en kun je daarna een residency naar keuze starten om diplomate te worden. Dus ken je (ook geschikt voor starters!) dierenartsen die ambities hebben om specialist te worden, dan is dit dé manier. AniCura Haaglanden is geaccrediteerd om zelf specialisten op te leiden. Op dit moment zijn de eerste dierenartsen gestart met hun residency. Meer info hierover? Neem dan contact op met het HR team van de kliniek: hrdrechtstreek@anicura.nl.

Hier vind je alle huidige vacatures; delen = lief!