Over ons

U bent van harte welkom bij Dierenkliniek Muiderbos. Voorheen heette de kliniek Sterkliniek Dierenartsen Hoofddorp.

Moderne dierenkliniek in Hoofddorp

U vindt Dierenkliniek Muiderbos naast het winkelcentrum ‘t Paradijs in de buurt Overbos in Hoofddorp. De kliniek is volledig nieuw ingericht met moderne apparatuur. Denk aan:

Van symptoom tot behandeling

Heeft uw dier zorg nodig? Bij Dierenkliniek Muiderbos werken we op afspraak. We vinden het belangrijk om de lijn tussen klacht en behandeling zo kort mogelijk te houden. Dat is wel zo prettig voor u en uw dier.

Vaak bespreken we in één afspraak de klachten van uw dier, doen we lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek of maken we een röntgenfoto. Op deze manier kunnen we snel een diagnose stellen en het behandelplan met u bespreken.

Ook u als huisdiereigenaar verliezen we niet uit het oog. Tijdens het onderzoek en de behandeling overleggen we elke stap met u. Zo houden we u op de hoogte van de gezondheid van uw dier. U kunt altijd bij ons terecht voor vragen.

Behandelingen en diensten

Van operaties en röntgenfoto’s maken tot natuurlijk de dagelijkse consulten. U kunt met uw dier bij ons terecht voor een breed aanbod van behandelingen en diensten. Alles op het hoge niveau dat u van ons gewend bent.

Onze expertises

Het team van Dierenkliniek Muiderbos levert hoogwaardige kwalitatieve zorg. Op het gebied van zorg voor konijn en knaagdieren, tandheelkundige zorg en lasertherapie hebben wij veel ervaring en kennis in huis. In ons eigen laboratorium doen wij snel en zorgvuldig onderzoek om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Lees hier meer over onze expertises

Diergeneeskundig team

Het ervaren en betrokken team van Dierenkliniek Muiderbos bestaat uit twee dierenartsen, twee paraveterinairen en één dierenartsassistent. Samen geven zij liefdevolle zorg van hoge kwaliteit aan dieren.

Maak hier kennis met het hele team

Dierenzorg van hoge kwaliteit

De ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde gaan hard. Om van alle ontwikkelingen up-to-date te blijven, volgt het team nascholingen. Ook wordt de medische apparatuur in de kliniek jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke partij. Op deze manier doen we er alles aan om onze hoge kwaliteit van dierenzorg te behouden.

Lees meer over het AniCura Kwaliteitssysteem

AniCura

AniCura is Scandinavisch van oorsprong en is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Binnen AniCura bevindt zich dus een groot netwerk van dierenartsen, specialisten en klinieken. Als onderdeel van AniCura maken wij dus ook deel uit van dat grote netwerk. Met elkaar zoeken we verbinding en wisselen we kennis en ervaringen uit. Zo blijven we van elkaar leren en maken we de diergeneeskunde alleen maar beter.

Heeft uw dier dus specialistische zorg nodig? Graag verwijzen we uw dier door naar een specialist binnen het betreffende vakgebied.

Dierenkliniek op Muiderbos 21a

Sinds men kan herinneren bestaat er een dierenkliniek op Muiderbos 21a. Vroeger was dierenarts Jansen de eigenaar van de kliniek. Hij behandelde de dieren en huisdiereigenaren altijd met veel liefde. Nadat hij tot hoge leeftijd dagelijks had gewerkt, ging Jansen met pensioen. Eerst werd de kliniek op Muiderbos 21a overgenomen door AniCura Hillegom en Nieuw-Vennep, voorheen Sterkliniek Hillegom en Nieuw-Vennep.

Sinds september 2019 is dierenarts Lodewijk Kamps de praktijkmanager van de kliniek. Lodewijk wilde de mentaliteit van dierenarts Jansen voortzetten en zorgde voor een vast team in de kliniek. Tot op de dag van vandaag staan ervaren en enthousiaste dierenartsen en assistenten dagelijks voor u klaar, en zorgen zij met liefde voor dieren.