Kimber Luyten - dierenarts

Dierenarts

Al snel werd het me duidelijk, ik wilde dierenarts worden. Samen met mijn zus zeurde ik de oren van mijn ouders hoofd. We wilden een hond.

Sinds de dag dat Daki, een vrolijke sheltie, in mijn leven kwam, heb ik altijd dieren gehad. Er volgden katten, konijnen, ratten, dwerghamsters, cavia’s en zelfs een prairiehondje.

In 2011 studeerde ik af als dierenarts gezelschapsdieren in Gent. Sinds ik in 2014 inviel voor een zieke collega in Asten, ben ik niet meer weggegaan uit Nederland.

Hoewel ik het prachtig vind om te consulteren en de klanten en patiënten (wakker) te leren kennen, sta ik toch het liefst van al in de operatiekamer.

Interesse en expertise

Mijn expertises zijn chirurgie en spoed. Het liefst van al sta ik in de operatiekamer. Eerste lijn echografische beeldvorming is een vakgebied waar ik me momenteel intens in aan het inlezen ben.

Daarnaast evolueert de diergeneeskunde erg snel en volg ik jaarlijks minimaal twee cursussen omtrent algemene interne diergeneeskunde. Bovendien vind ik knaagdieren erg leuk en volg ik ook hier ook jaarlijks bijscholing in.

Net over de grens

Momenteel woon ik samen met mijn partner Sofie, blind poesje Andha, oude labrador Max en jong pittig hondje uit Portugal Vigo in een huisje net over de grens in België.

In de tuin kan je bovendien ook onze cavia's en sierkipjes vinden.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op.