Sonja de Wit - dierenarts

Dierenarts

Liefde voor dieren

Vanwege mijn liefde voor dieren was het mijn kinderwens om dierenarts te worden. Gelukkig is deze wens uitgekomen! Sinds maart 2020 ben ik werkzaam als dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort. Het leuke contact met de eigenaren en het beter maken van zieke dieren geven mij erg veel voldoening. 

Operatie en echografie

Mijn grootste interesse ligt bij het onderzoeken en opereren van dieren. Door problemen te onderzoeken en tot een echte diagnose te komen, hoop ik mijn patiënten weer helemaal beter te maken.

Daarnaast volg ik nascholing in echografie van de gehele buik. Hierdoor kan ik mijn kennis up-to-date houden en leer ik steeds bij. 

Vrijwilligerswerk 

Mijn liefde voor werk en reizen heb ik ook kunnen combineren. Zo ben ik drie keer naar het buitenland geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. Ik heb in India, Colombia en Bulgarije zwerfhonden- en katten gesteriliseerd en gecastreerd. Ook heb ik in India bij een groot project geholpen waarbij we veel dieren hebben gevaccineerd tegen rabiës, wat daar bij veel dieren een groot probleem is.

Maine coon Beer

Ik woon met mijn vriend en maine coon Beer in Den Bosch. Beer heeft een chronische niesziekte, heupdysplasie en is overgevoelig in zijn maagdarmkanaal. Hij is niet de makkelijkste, maar hij is super lief. Beer volgt me overal in huis, slaapt bij mij en heeft veel praatjes.

In mijn vrije tijd ga ik wanneer mogelijk graag reizen, motorrijden, softballen en duiken. Ook ben ik vaak te vinden op een terrasje of festival met vrienden.