U wilt er liever niet aan denken, maar dieren kunnen ziek worden, net als wij. Om onverwachtse kosten op te vangen, is uw huisdier verzekeren een mogelijkheid.

Apeldoorn

Deventerstraat 89 7322 JL Apeldoorn

De afgelopen jaren is de geneeskunde voor dieren enorm ontwikkeld, waardoor het niet meer ongebruikelijk is om bij dieren onder andere een bloedonderzoek te laten doen, of een echo, CT-scan of röntgenfoto te laten maken. Echter kost dit natuurlijk ook geld.

Verzekering huisdier

De kosten die aan de dierenarts verbonden zijn, zijn vaak onverwachts en kunnen hoog oplopen. Daar kunt u een spaarpotje voor aanleggen, maar het kan ook anders.

Niet iedereen weet het, maar een huisdier kan verzekerd worden. Voor een vast bedrag per maand zijn dan de meeste medische kosten gedekt.

Niet alle kosten worden gedekt 

Net als bij een uw eigen zorgverzekering worden niet alle kosten gedekt. Wel bieden verzekeraars vaak verschillende pakketten, die uiteraard duurder worden naarmate de dekking groter wordt.

Wij raden u dan ook aan om zeer kritisch te zijn bij het afsluiten van een dierenverzekering.

Raadpleeg ook uw dierenarts, die weet het beste welke kwalen en problemen u in de toekomst kunt tegenkomen bij uw hond of kat.

Let verder ook goed op zaken als een eventueel eigen risico en of er aanvullende pakketten zijn die u en uw huisdier wellicht nodig hebben.

Wat kost een dierenverzekering per maand?

De maandelijkse premie voor een dierenverzekering is lastig te voorspellen. Verzekeraars gaan hierbij meestal uit van een aantal factoren: diersoort, ras, gewicht, leeftijd en geslacht.

Om alvast een idee te krijgen van wat een verzekering gaat kosten, kunt u online vaak een berekening laten maken. Vul de gegevens van uw dier in en u krijgt een aantal pakketten te zien.

Uw hond of kat mag niet te oud zijn; vanaf een bepaalde leeftijd is het niet meer mogelijk om een huisdier te verzekeren. En hoe jonger u uw huisdier verzekert, hoe lager de premie is.

Verzekeren: wel of niet?

Sommige mensen hebben geluk en hebben een kerngezond dier dat nooit ergens last van heeft en heel oud wordt. Helaas kan er altijd iets met uw dier gebeuren, zoals een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking.

Wanneer uw huisdier iets mankeert, kunnen de dierenartskosten oplopen door onderzoeken en behandelingen.

Op zo’n moment zult u, wanneer u geen verzekering heeft, altijd moeten nadenken over de kosten van de behandeling.

Zelfs als geld geen rol speelt, zult u moeten nadenken over de kosten voor een onderzoek of behandeling die het leven van uw huisdier alleen maar rekt. En dat is vervelend.

Een verzekering kan heel geruststellend zijn en zorgt ervoor dat u zich, op het moment dat er iets mis is, volledig op uw dier kunt richten, zonder geldzorgen.
 
Toch zult u zelf moeten bepalen of u uw huisdier wel of niet verzekert, dat kunnen wij helaas niet voor u doen. Wij begrijpen dat dit een lastige keuze is; niemand wil eraan denken dat een geliefd huisdier iets overkomt of ziek wordt.

Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u erop voorbereid bent, ook financieel, als er onverhoopt iets misgaat.
 
Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier? Of wilt u advies over verzekeraars? Neem dan contact met ons op.

Apeldoorn

Deventerstraat 89 7322 JL Apeldoorn