Paraveterinair

Hallo, mijn naam is Petra Yntema, geboren in de sneeuwrijke winter van 1979 in Achlum (Frl.). Sinds 2001 werk ik met veel plezier als paraveterinair bij deze kliniek!

Dierenliefhebber

Als dochter van een veehouder heb ik altijd al affiniteit gehad met dieren. Vandaar dat ik na de middelbare school “iets met dieren” wilde gaan doen. Allereerst heb ik de opleiding Diermanagement aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden met succes afgerond. Een oproep voor een verkorte cursus ‘Erkend Dierenartsassistente’ trok mijn aandacht en toen wist ik: “Dit is net wat voor mij”.

Tijdens de cursus mocht ik een groot deel van mijn stage uren in de Kliniek voor Gezelschapsdieren doorbrengen, zoals deze praktijk toen nog heette. Na het behalen van mijn diploma heb ik snel gereageerd op een openstaande vacature. Gelukkig werd ik aangenomen en ben ik vanaf september 2001 deel van het team van nu AniCura Leeuwarden. Ondertussen ben ik voor veel klanten en hun dieren een vertrouwd gezicht geworden denk ik en heb ik in al deze jaren de nodige ervaring en kennis op mogen doen.

Balie, assistentenspreekuur en puppybegeleiding

Tijdens mijn werkdagen richt ik alle aandacht op het vervullen van mijn telefoon­- en baliefuncties, waarbij ik voor u klaar sta voor vragen en adviezen, voor voer en medicatie of gewoon voor een vriendelijk woord. Ook zult u mij tegen kunnen komen tijdens de assistentenspreekuren en geef ik begeleiding aan puppy­eigenaren tijdens het eerste levensjaar van hun nieuwe huisgenoot.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd besteed ik mijn tijd het liefst aan mijn gezin, mag ik graag wandelen en loop ik hard. En zoals bijna alle assistenten en dierenartsen heb ook ik huisdieren. Een ietwat te dikke, gemoedelijke, zwarte ex­kater Karel en een schattig, lief poesje Maeve. Ook hebben we nog twee konijnen, Joes en Nynke.