Elise van Essen - dierenarts

Dierenarts

Sinds februari 2014 ben ik met veel plezier werkzaam als dierenarts bij AniCura Leeuwarden. Oorspronkelijk kom ik uit de Kop van Noord- Holland.

In het bloed

Bloed kruipt waar het niet gaan kan…Mijn vader was dierenarts (inmiddels gepensioneerd) en daardoor krijg je toch het één en ander mee. Er kwam wel eens een patiëntje mee naar huis, of er moest er één van thuis mee naar de praktijk.

Sneek

In december 2008 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Na mijn studie ben ik voor mijn eerste baan in Sneek terecht gekomen, waar ik bijna vijf jaar heb gewerkt in een gezelschapsdieren kliniek. Ik heb daar onder andere het laparoscopisch steriliseren geleerd.

Trots op mijn beroep

Ik vind het leuk en ben er trots op om dierenarts te zijn. Het is een afwisselend beroep, van opereren tot spreekuur doen, de ene keer een grote hond en de andere keer een hamster op tafel. Mijn hart ligt bij de interne geneeskunde. Het puzzelen, zoeken naar de juiste diagnose en het instellen van een goede behandeling met als doel dat dier en eigenaar allebei tevreden kunnen zijn (en ik dan ook). Ik ga dan ook regelmatig naar het dierenasiel om de dieren daar te behandelen.