Bas Joustra - dierenarts

Dierenarts

Sinds november 2016 werk ik met veel plezier bij AniCura Leeuwarden. Mijn achternaam komt wel uit deze buurt, maar ik ben opgegroeid in Delft.

Van jongs af aan heb ik al een grote interesse in biologie en natuur. Ik vind het erg leuk om dieren in mijn beroep te kunnen helpen. Ook de combinatie van denkwerk en met de handen bezig zijn bevalt mij erg goed.

Studie in Gent

Toen ik diergeneeskunde wilde gaan studeren ben ik niet ingeloot in Utrecht en dus vertrokken naar België om daar te gaan studeren. De studie in Gent is mij goed bevallen, maar na het afstuderen ben ik toch weer naar Nederland gekomen. Ik heb gewerkt in Bergschenhoek en meerdere jaren in Den Ham (Ov). Het leuke aan deze laatste kliniek is dat er ook andere diersoorten dan honden en katten worden behandeld.

Orthopedie en chirurgie

Binnen de gezelschapsdieren vind ik meerdere onderwerpen interessant, maar orthopedie en chirurgie hebben mijn voorkeur. In beide vakgebieden volg ik elk jaar één of meerdere nascholingen.

Hond Leia

Mijn ouders en andere familie hebben altijd meerdere honden gehad. Rottweilers, Friese stabijen, Jack Russels en allerlei kruisingen zijn er langsgekomen en daar ben ik dan ook van jongs af aan mee opgevoed. Op dit moment heb ik een hond, Leia. Ze is een kruising Boerenfox met Heidewachtel die lekker meedoet met actief zijn, zowel wandelen als rennen naast de fiets. 

Sporten 

In mijn vrije tijd sport ik graag. Hardlopen en mountainbiken in Nederland en bergwandelen, snowboarden of skiën tijdens de vakanties.