Uw kattenspecialist voor verwijzing

Het AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht heeft één dierenarts die zich heeft toegerust op de kattengeneeskunde, namelijk Marieke Knies.

Marieke heeft als 2e dierenarts in Nederland het Membership Examen in Feline Medicine gehaald. Dit examen wordt afgenomen door het Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists en betekent dat ze zich als dierenarts extra heeft bekwaamd in de kattengeneeskunde.

Ook heeft zij hiernaast het 4 jarige Master programma van de ESAVS op het gebied van Internal Medicine met goed gevolg doorlopen. 

U kunt katten voor de volgende zaken naar Marieke verwijzen

  • Internistisch opwerken
  • Begeleiding van oudere katten
  • Begeleiding van katten met een chronische aandoening, zoals nierziekte, hyperthyreoïdie of diabetes mellitus
  • Doen/ interpreteren van bloedonderzoek/ urineonderzoek/ onderzoek van vrij vocht
  • Bloeddruk meting via Doppler  

Indien nodig kan er een combinatie afspraak gepland worden, bijvoorbeeld om aansluitend echografie of andere beeldvorming te verrichten. Het is wel belangrijk dit tijdens het maken van de afspraak duidelijk te vermelden. 

Als een diagnose is gesteld, wordt u via email /telefoon zo snel mogelijk op de hoogte gebracht, in overleg zal de behandeling in uw eigen praktijk worden voortgezet. 

Kennisdeling

Omdat wij kennisdeling belangrijk vinden, plaatsen wij regelmatig cases op onze website en doen wij aan nascholing. Meer over kennisdeling? Bekijk ook: Nascholing, Intercollegiaal overleg, Cases

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd