Met uw kat naar ons dierenziekenhuis

Een grote reden voor eigenaren om niet met hun kat naar de dierenarts te gaan, is de stress tijdens zo’n bezoek. Dit snappen we volledig.

Binnen AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht hebben we vele specialisaties in huis. Wilt u dus de beste zorg voor uw kat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Steeds meer aandacht voor kattengeneeskunde

Nederland is een kattenland. Bijna 2,6 miljoen katten, volgens de laatste cijfers uit 2017 (tegenover ruim 1.5 miljoen honden). 24% van de huishoudens heeft een kat.

Dat katten aparte wezens zijn, hoeven we u als katteneigenaar niet te vertellen. Katten zijn echt geen kleine honden. Dit geldt niet alleen voor hun karakter, maar ook in hun ziektes en aandoeningen. Ze doen het vaak echt net eventjes anders.

In veel landen (o.a. Amerika, Australië, Engeland) wordt feline medicine (kattengeneeskunde) daarom erkend als officieel specialisme. Helaas bestaat zo’n opleiding in Nederland (nog) niet. Wel wordt er langzamerhand gelukkig wel steeds meer aandacht aan kattengeneeskunde besteedt. AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht loopt ook hierin voorop.

Drs. Marieke Knies heeft als 2e Nederlandse dierenarts het Membership Examen in Feline Medicine gehaald. Dit examen wordt afgenomen door het Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists en betekent dat ze zich als dierenarts extra heeft bekwaamd in de kattengeneeskunde. Hiernaast heeft ze de 4 jarige ESAVS master opleiding in Internal Medicine behaald.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd