Danielle van der Luit
Dierenartsassistent

Danielle van der Luit

Paraveterinair
Dierenartsassistent

Danielle van der Luit

Paraveterinair

Hallo, ik ben Danielle van der Luit, werkzaam als dierenartsassistente bij twee locaties van AniCura dierenkliniek Rijngeest. Ik ben afgestudeerd in 2010 en direct na afstuderen aan het werk gegaan als paraveterinair.

Als kind was ik al altijd in de weer om dieren te redden en te helpen. Van eendenkuikens tot gestrande bijen, alles werd mee naar huis genomen om te proberen ze op te lappen.

Ben als kind regelmatig het water ingesprongen voor een zielige eend/kuiken of een keer voor een ekster die aan het verdrinken was.

Vroeger had ik mijn eigen museum onder mijn hoogslaper, het geld wat ik daarmee verdiende bracht ik naar de dierenambulance.

Vanuit mijn familie heb ik niet anders mee gekregen dan goed voor dieren te zijn, zelf geef ik zoveel om dieren dat ik niets liever wilde dan er mijn werk van te maken.

Interesse en expertises

Het mooiste van dit werk is het zien opknappen van dieren, vooral degene die erg slecht zijn en toch weer goed naar huis kunnen. Daarbij de blije eigenaren.

Ook het zorgen voor dieren die zich niet goed voelen of een operatie/behandeling hebben ondergaan.

Maar ook helpen in de operatiekamer, bij röntgen en echo's, de opname verzorgen; eigenlijk al het werk achter de schermen vind ik erg leuk. 

Ik doe niet regelmatig aan nascholing maar heb in het verleden verschillenden gevolgd, ook een cursus over voeding van Royal Canin.

Dit jaar ben ik voor het eerst bij de voorjaarsdagen geweest wat erg interessant en leuk was. 

Ik probeer nadrukkelijk Cat Friendly te werken en dat lukt vaak wel.

Thuis

Ik heb één kat genaamd Ventje van bijna 6 jaar (geschat). Ventje was eigenlijk van de buren, maar kwam altijd al heel veel bij ons in huis. Heb hem op een gegeven moment bij ons voor de deur aangetroffen, heel erg zielig, ging helemaal niet goed.

De eigenaar was niet te bereiken dus heb besloten hem mee te nemen naar mijn werk. Daar bleek uit de röntgenfoto's dat hij een klaplong had en een breukje in zijn schouder. Uiteindelijk is hij goed hersteld en hebben wij Ventje overgenomen van onze buren.

Mijn kat is heel belangrijk voor me, een onderdeel van ons gezin. Hij heeft vorig jaar aardig wat moeten doorstaan: twee verhuizingen en een baby, maar hij heeft zich zo goed aangepast.

Nu wonen we een jaar in ons huidige huis, waar hij helemaal op zijn plek is, en inmiddels de beste vrienden is met onze zoon Mats.

In mijn vrije tijd ga ik graag lekker op pad met mijn vriend en zoon, naar de film of zwemmen of op een terrasje zitten.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op. 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd