Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Kim van Limburg

Kim van Limburg

Dierenartsassistente

Kim van Limburg

Dierenartsassistente

Interessegebieden: Tandheelkunde en fysiotherapie

Ik ben Kim van Limburg, dierenartsassistent bij AniCura Dierenkliniek Delft. In 2017 studeerde ik af en daarna ben ik eigenlijk direct begonnen als assistent in deze mooie kliniek!

Bij dit beroep kun je er alles aan doen om de beste zorg te geven aan de dieren, helaas is dit niet altijd even makkelijk, maar wel erg mooi. De diversiteit is erg fijn, geen enkele dag is hetzelfde en de spoedgevallen houden je fris.

Fysiotherapie en tandheelkunde

Ik probeer twee keer per jaar een nascholing te volgen. Zelf vind ik fysiotherapie en tandheelkunde erg interessant. Hier zijn voor assistenten helaas nog geen nascholingen voor beschikbaar. Wel heb ik een nascholing gevolgd voor overgewicht bij dieren en over allergie bij de hond omdat dit dingen zijn die je veel tegenkomt binnen de praktijk. 

Fysiotherapie is iets wat steeds meer in gebruik is binnen de dierenzorg en gelukkig heb ik zelf mogen zien hoeveel het een dier kan helpen, daarom wil ik graag mijn aandeel hierin bijdragen. Ook de tandheelkunde blijft zich verbeteren, hierbij is het ook belangrijk dat de instrumenten goed onderhouden worden zodat de zorg optimaal blijft. Hier wil ik graag in mee helpen om alles optimaal te houden. 

Aspro, Apollo en Lotis de lapjeskat

Ik woon nog bij mijn ouders en daar hebben wij drie katten en een hond. De katten zijn onze Griekse witte kat Aspro, een zwart witte kat Apollo en Lotis de lapjeskat. Hiernaast hebben wij nog onze grote dove knuffelbeer, Rottweiler Ace. Lotis en Ace zijn heel erg op mij gericht en zijn alles voor mij. Lotis komt vaak samen slapen of knuffelen op de bank. Met Ace ben ik het liefste in het bos te vinden, waar hij zich kan uitleven en iedereen altijd aan het lachen maakt. Naast mijn werk als dierenartsassistent, ben ik ook iedere week op stal tussen de paarden te vinden.