Spoedkliniek

Wilt u na sluitingstijd van uw praktijk de zekerheid van goede zorg voor uw patiënten? Meld uw praktijk dan aan bij de Spoedkliniek van AniCura Haaglanden en verbind uw telefoon door naar ons spoednummer.

Uw patiënten altijd geholpen

Onze afdeling spoed en opname levert 24 uur per dag, 7 dagen per week kwalitatieve diergeneeskundige zorg aan uw patiënten. Spoedpatiënten die bij ons binnenkomen, worden opgevangen en beoordeeld op de ernst van hun aandoening (triage). Veel dieren kunnen gelukkig meteen na het consult weer naar huis.

Voor instabiele patiënten wordt samen met de eigenaren meteen een behandelroute uitgestippeld, waarbij we een grote keus aan specialisten en specialistisch werkende dierenartsen hebben binnen het Specialistisch Verwijscentrum van AniCura Haaglanden. Ook voor dieren die doorgestuurd worden voor het zogenaamde ‘opwerken’ zijn de lijntjes met onze collega’s lekker kort.

Het opname team

Het opname team bestaat uit bekwame en enthousiaste dierenartsen en paraveterinairen en staat onder leiding van specialist drs. Laura Ruys, dipl. ACVECC. Het team is een vaste en hechte club. Hierdoor zijn we goed op elkaar ingespeeld en ligt het diergeneeskundige niveau hoog.

Uw opgenomen patiënten worden daarnaast dagelijks tijdens de ochtendronde besproken met het gehele aanwezige team van opnamedierenarts, chirurgen en internisten.

Hoe komt uw patient bij ons binnen? 

Heeft u een abonnement bij één van onze spoedklinieken? Uw patiënten kunnen dan bij ons terecht als:

  • ze een 1e-lijns spoedgeval hebben en uw kliniek gesloten is.  
  • u ze direct doorverwijst als spoedpatiënt.
  • uw patiënt bij ons binnenkomt via de afdeling chirurgie of interne geneeskunde.  

We vinden het belangrijk om u goed op de hoogte te houden van de behandeling van uw patiënt. In het geval van een eerstelijns spoedgeval ontvangt u na behandeling meteen een e-mail met de patiëntenkaart.  

Mocht uw patiënt bij ons opgenomen worden, dan sturen wij u op de dag van opname een voorlopig verslag. Tijdens het verblijf van uw patiënt zult u met enige regelmaat updates ontvangen. Zodra de patiënt ontslagen wordt, ontvangt u het eindverslag inclusief behandelplan voor thuis.  

Mocht u na het verblijf van uw patiënt in onze kliniek aanvullende vragen hebben of willen overleggen over het verloop, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.  

Lees hier hoe u een patiënt kunt verwijzen.

Onze apparatuur 

Naast de standaard apparatuur als infuuspompen en een couveuze beschikken we over: 

Moderne diagnostische beeldvorming

• Echo
• CT
• Digitale röntgen inclusief doorlichtingsboog

Bewakingsapparatuur

• ECG
• Bloeddruk
• Point of care echo

Overige diensten 

  • Endoscoop, zowel voor de luchtwegen als voor het maagdarmstelsel.
  • Hokken met ingebouwde temperatuursregeling en zuurstoftoegang
  • Een uitgebreid laboratorium met o.a. biochemie, hematologie, stolling, ammoniak, bloedgas en bloedgroep bepaling

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze Spoedkliniek of mogelijk uw praktijk bij ons aansluiten? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 - 483 13 00 of stuur een e-mail naar haaglanden@anicura.nl.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd