Harold van Rossem
Dierenarts

Harold van Rossem

Dierenarts, praktijkmanager
Dierenarts

Harold van Rossem

Dierenarts, praktijkmanager

De combinatie van omgaan met dieren, het handwerk en het gebruik van je (gezonde) verstand maakt dit vak iedere dag weer een positieve uitdaging.

Ik ben Harold van Rossem, afgestudeerd in 1987 en dus al meer dan 30 jaar dierenarts. Ik heb gewerkt bij de Gezondheidsdienst voor Dieren in Boxtel en verschillende gemengde praktijken (landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren).

Sinds de overname van de kliniek in oktober 1993 werk ik alleen nog bij AniCura Baarn (voorheen Dierenkliniek de Tromp en Sterkliniek Baarn).

Verdieping en nascholing

Binnen de diergeneeskunde heb ik mij verdiept in tandheelkunde, cardiologie, medische beeldvorming en voeding. Daarnaast houd ik mij bezig met het praktijkmanagement.

Ik was van 2000 tot 2007 bestuurslid van de groep Geneeskunde van het Gezelschapsdier van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en van 2008 tot 2013 Penningmeester van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Ik ben mede-oprichter geweest van Sterkliniek Dierenartsen, een samenwerkingsverband tussen dierenartsenpraktijken uit heel Nederland. 

Expertises

  • Cardiologie: Wat klopt er en wat klopt er niet aan dit orgaan?
  • Tandheelkunde: Wie wil er nu niet een mooi en schoon gebit?
  • Beeldvorming: Met beelden kan je een hoop verhelderen.
  • Voeding: Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven.

Een huis en tuin vol

Thuis heb ik twee honden, Hazel en Jip, twee konijnen: Wortel en Lof, vier varkentjes: Truffel, Bietje, Knolletje en acht kippen. Daarnaast zijn er ook veel egels en vogels en insecten in de tuin te vinden.

Zingen is een andere passie: meerstemmig en a-capella, zestiende-eeuws of vergelijkbaar. Daarnaast ben ik handig met gereedschap en maak ik graag hindernissen voor de Maarsbergen Horsetrials of repareer ik in en om het huis.

Als er daarna nog tijd over is, roei ik graag in de vroege ochtend op de Eem: "de mooiste rivier van Nederland".

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd