Floor Stembert
Dierenarts

Floor Stembert

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts

Floor Stembert

Dierenarts en praktijkmanager

Over mij - Floor Stembert 

Ik ben Floor Stembert en ben de praktijkmanager van AniCura Kennemerland. Al sinds ik mij kan herinneren wil ik dierenarts worden en dat gevoel is nooit weggegaan. Zorgen voor de dieren binnen een gezin zo’n belangrijke rol innemen vind ik het mooiste wat er is.

Het zorgen voor al die verschillende dieren die bij ons komen, allemaal met hun eigen karakter en zorgvraag, vind ik ontzettend interessant aan dit vak. Daarnaast is het samen met de eigenaar kijken hoe we hun lieve huisgenoot zo goed mogelijk kunnen helpen mooi om te doen. En natuurlijk het samenwerken in een geweldig leuk team!

Ontwikkeling: oogheelkunde, tandheelkunde en chirurgie

Ik werk al vele jaren samen met een oogspecialist, waardoor ik veel van ogen af weet. Door mee te kijken met de oogspecialist en nascholingen weet ik veel van oogheelkunde en kan ik ook menig handeling uitvoeren.

Tandheelkunde

Tandheelkunde bij honden en katten heeft de afgelopen jaren echt een vlucht genomen. Dankzij de röntgenfoto's die wij nu veel makkelijker kunnen maken en beter te beoordelen zijn kunnen we veel beter zien waar een hond of een kat last van heeft en veel gerichter de tanden behandelen. 

Dierenartsen en eigenaren gaan veel bewuster met het gebit om. We reinigen vaker, waardoor tanden langer behouden kunnen blijven en er minder tanden getrokken hoeven te worden.

Maar het fijnst zijn de verhalen die ik terug krijg: oude hondjes die opeens veel vrolijker zijn en weer gaan spelen. Katten die weer brokjes kunnen eten en weer veel vaker kopjes geven. Waardoor je echt merk dat het dierenleven verbetert door ons handelen.

Oogheelkunde

Wij voeren in onze kliniek onder andere oogonderzoeken en andere oogheelkundige behandelingen bij honden en katten uit, met uiteenlopende doeleinden en met verschillende apparatuur. Hier onder vind je wat meer informatie over een oogonderzoek bij ons in de kliniek.

  • Voor fokkers
    Een ECVO oogonderzoeken is mij niet vreemd. Dit oogonderzoek is belangrijk voor fokkers.
  • Oogdrukmeter
    We zijn in het bezit van een oogdrukmeter. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld glaucoom opsporen in een vroeg stadium waardoor blindheid kan worden voorkomen of om regelmatige controles uitvoeren bij een dier dat met glaucoom dat behandeld wordt. Zo kunnen veel oogproblemen worden voorkomen, verlicht of genezen.

Bijscholing

Naast oogheelkunde en tandheelkunde ga ik graag naar cursussen over chirurgie als er een nieuwe techniek wordt aangeboden. En om samen met mijn team goed te blijven presteren en op elkaar ingespeeld te blijven, volg ik regelmatig management cursussen

Donder en Bliksem

Thuis heb ik ook nog twee katten. Donder en Bliksem. In mijn vrije tijd hou ik van sporten: hardlopen, zeilen, salsa dansen en karate.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd