Evelien Kreuk
Dierenarts

Evelien Kreuk

Dierenarts
Dierenarts

Evelien Kreuk

Dierenarts

Evelien is sinds 2015 weer terug als dierenarts bij AnICura West-Friesland. Daarvoor heeft zij twee jaar gewerkt bij de afdeling orthopedie van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

Zij is erg enthousiast over het mooie veelzijdige beroep als eerstelijns dierenarts. Deze passie deelt ze met haar collega's. Op één dag kun je als dierenarts bijvoorbeeld spreekuur doen, een gebroken poot opereren, een milt verwijderen, röntgenfoto's maken om een orthopedische diagnose te stellen en een gebitsbehandeling doen.

Zij kan er ook erg van genieten als een operatie of behandeling goed gaat en de patiënt beter maakt. Ook het contact met de eigenaren vindt zij leuk. 

Interesse en expertise

Na haar ervaring in Amsterdam draait Evelien haar hand niet meer om voor botbreuken en gewrichtsafwijkingen. Zij weet ook alles van konijnen. Verder doet ze laparoscopieën, gastroscopieën, rhinoscopieën en zorgt ze er altijd voor dat ze daarbij begrijpelijke taal voor de eigenaar gebruikt.

Ook volgt zij veel nascholingen, bijvoorbeeld in:

  • echografie
  • orthopedie
  • rhinoscopie
  • weke-delenchirurgie 

In eigen huis

Thuis heeft zij kippen, konijnen, cavia's en katten. Allemaal hebben ze wel eens iets gehad wat leerzaam was voor haar als dierenarts. 

Haar vrije tijd vult ze graag met tuinieren, lezen en samen tijd doorbrengen met vrienden.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd