Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Mandy

Mandy

Paraveterinair en kattenhotel

Mandy

Paraveterinair en kattenhotel

Hart bij dieren

Hoi, ik ben Mandy en ik werk bij AniCura Maastricht als paraveterinair. Hier ben ik terechtgekomen na een bachelor Biomedische Wetenschappen en een master Health Food Innovation Management. Ik heb echter altijd gezegd dat mijn hart bij dieren ligt en dus heb ik na het afronden van mijn studie en anderhalf jaar werkzaam te zijn geweest als wetenschapper de keuze gemaakt om mijn hart te volgen, zonder enige spijt!

Het kattenhotel

Ik werk al sinds 2012 in het kattenhotel, toen nog als vakantiekracht. In zomers, weekenden en op feestdagen kwam ik met veel plezier werken. Toen ik besloot een carrièreswitch te maken wilde ik vooral dit plezier in mijn dagelijks werk bereiken, dat is gelukt! Ik vind het heerlijk de katten tijdens de afwezigheid van de eigenaar te verzorgen. Ik haal er veel voldoening uit als mensen hun kat met een goed gevoel durven achterlaten en doe dan ook mijn uiterste best om dit vertrouwen de behouden.

Interesse en expertise

Mijn expertise ligt bij het kattenhotel en bij konijnen en knaagdieren. In deze en andere gebieden volg ik ongeveer vier keer per jaar een bijscholing. Het leuke hiervan is dat ik meer diepgang krijg in verschillende onderwerpen, en dus mijn kennis kan verbreden. Soms is dit met het hele team, soms met enkele mensen. We leren dan ook weer van elkaar.

Huisdieren

Ik heb twee cavia's: Bobby en Bibi. Bobby is een borstelcavia en een echte spring-in-het-veld. Bibi is een teddy met een vrij rustig karakter. Beide zijn ze afkomstig uit een opvang.

Daarnaast heb ik twee konijnen: Babs en Storm. Eerst is Storm bij ons terecht gekomen nadat zijn baasjes afstand van hem hadden gedaan. Hij was ziek, maar toen hij was opgeknapt hebben we een vriendinnetje voor hem erbij gehaald.

Zowel konijnen als cavia's zijn immers echte groepsdieren en dat was ook meteen te merken. De konijnen zijn heel erg tam en zindelijk waardoor ze 24/7 los in huis rondlopen.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.