Mandy
Paraveterinair

Mandy

Paraveterinair
Paraveterinair

Mandy

Paraveterinair

Hart bij dieren

Hoi, ik ben Mandy en ik werk bij AniCura Maastricht als paraveterinair. Hier ben ik terechtgekomen na een bachelor Biomedische Wetenschappen en een master Health Food Innovation Management. Ik heb echter altijd gezegd dat mijn hart bij dieren ligt en dus heb ik na het afronden van mijn studie en anderhalf jaar werkzaam te zijn geweest als wetenschapper de keuze gemaakt om mijn hart te volgen, zonder enige spijt!

Interesse en expertise

Mijn expertise ligt bij konijnen en knaagdieren. In deze en andere gebieden volg ik ongeveer vier keer per jaar een bijscholing. Het leuke hiervan is dat ik meer diepgang krijg in verschillende onderwerpen, en dus mijn kennis kan verbreden. Soms is dit met het hele team, soms met enkele mensen. We leren dan ook weer van elkaar.

Huisdieren

Ik heb twee cavia's: Bobby en Bibi. Bobby is een borstelcavia en een echte spring-in-het-veld. Bibi is een teddy met een vrij rustig karakter. Beide zijn ze afkomstig uit een opvang.

Daarnaast heb ik twee konijnen: Babs en Storm. Eerst is Storm bij ons terecht gekomen nadat zijn baasjes afstand van hem hadden gedaan. Hij was ziek, maar toen hij was opgeknapt hebben we een vriendinnetje voor hem erbij gehaald.

Zowel konijnen als cavia's zijn immers echte groepsdieren en dat was ook meteen te merken. De konijnen zijn heel erg tam en zindelijk waardoor ze 24/7 los in huis rondlopen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd