Richard van Dortmund
Dierenarts

Richard van Dortmund

Dierenarts
Dierenarts

Richard van Dortmund

Dierenarts

Expertise

  • Management

Ik ben Richard van Dortmont en ben de praktijkmanager van AniCura Hoofddorp. Voor zowel de vestiging Hoofdvaart als de locatie IJweg. De liefde voor dieren en het helpen van mensen in altijd mijn hoofdreden geweest om dierenarts te worden.

Ook het ondernemerschap heeft me altijd getrokken. Daarom leek praktijkmanager mij een mooie uitdaging. Zo combineer ik twee passies. Het mooie: elke dag is weer anders en de dankbaarheid die je van de mensen krijgt.

Operaties

In alle jaren dat ik werk heb ik vele operaties uitgevoerd en onder de knie gekregen. Als je kijkt hoeveel dierenartsen in Nederland dit doen is dit eigenlijk best bijzonder.

Eigenlijk is geen operatie te gek, maar ik vind wel dat bepaalde operaties door erkende specialisten moeten worden uitgevoerd. Omdat je nu eenmaal niet alles zelf optimaal kan uitvoeren op het gewenste niveau en je hier veel en vaak mee bezig moet zijn. Daar komt de taak van de specialist naar voren.

Ik vind het fijn dat er bij AniCura zoveel erkende specialisten werken die ingewikkelde procedures goed en kundig uitvoeren en dat we goed met ze kunnen samenwerken.

Nascholingen

De nascholingen zijn erg divers: van gebit tot hartproblemen tot echo's. Daar waar we de patiënten zoveel mogelijk zorg volgens de laatste inzichten kunnen geven volg ik als het mogelijk is nascholingen.

Madestout

Thuis heb ik twee honden. Een teckel Madelief (ook wel Madestout genoemd) en een kind van haar, Gijs. Die heeft suikerziekte en een aangeboren oogafwijking waardoor hij bijna blind is.

Daarnaast hebben we sinds een jaar een Rag Doll poes genaamd Evi, die op dit moment hopelijk zwanger is.

Een praktijk leidinggeven, eerst van mezelf en nu van AniCura, kost heel veel tijd en dus heb ik voor hobby's weinig tijd.

Maar mijn gezin krijgt de rest van mijn tijd en ik sta vaak in de weekenden langs de lijn om te vlaggen of soms een wedstrijd te fluiten bij de voetbalwedstrijden van mijn kinderen.

En tot slot: ik zie u graag in een van onze vestigingen voor advies of een bezoek. Tot dan!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd