Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Brigitta Koorda
Dierenarts

Brigitta Koorda

Dierenarts
Brigitta Koorda

Ik ben Brigitta Koorda, dierenarts bij AniCura Hoofddorp. Ik houd erg van de afwisseling in mijn werk: het ene moment doe je consultaties met vaccinaties, huidpatiënten en dieren die mank lopen, het andere moment ben je aan het opereren, doe je de gebitsverzorging of maak je een echo of foto/radiografie. Ook het contact met de eigenaren vind ik leuk. Ik ben dan wel dierenarts, maar ik werk uiteindelijk nauw samen met de eigenaren van de dieren.

Niet achter een bureau

Ik zocht werk met veel afwisseling en uitdaging, zeker geen repetitief werk achter een bureau. Ik vond dit in de diergeneeskunde. Ik rondde met succes mijn studie tot dierenarts aan de Universiteit Gent af.

Medische beeldvorming

Ik volg nascholing voor echografie en radiografie. Hiermee kun je veel informatie verkrijgen over het dier, zonder dat ze last of pijn hebben van het onderzoek.

Kat Milo en Beagle Louis

Ik geniet van mijn twee huisdieren: mijn kat Milo en mijn hond Louis. Zo stoer en zelfverzekerd dat mijn kat Milo is, zo timide maar ook zo knuffelig is Beagle Louis. Milo durft Louis zelfs wel eens te plagen: dan verstopt hij zich en laat hem schrikken. Een komisch duo dus, en ze laten zich graag verwennen met een knuffel of lekkers.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd