Carolien Buck
Dierenarts

Carolien Buck

Dierenarts, praktijkmanager
Dierenarts

Carolien Buck

Dierenarts, praktijkmanager

Na het afronden van mijn studie in juli 2010 heb ik bij twee praktijken gewerkt in Zuid-Holland.

Sinds februari 2016 werk ik met veel plezier bij AniCura Breda! Het samenwerken met veel collega’s die elk hun eigen interesse hebben maakt elke dag anders en interessant. Het vak dierenarts is al enorm divers, iets dat in mijn geval versterkt wordt door mijn taak als praktijkmanager; een rol die ik met plezier vervul.

Expertises en bijzondere interesses

De volledige breedte van het vak van dierenarts interesseert mij zeer. Maar toch springen er bepaalde deelgebieden uit, waaronder interne geneeskunde, konijnen, knaagdieren en fretten

Interne geneeskunde

Persoonlijk gaat mijn interesse - naast de algemene diergeneeskunde - uit naar de interne diergeneeskunde. Ook heb ik veel expertise in het maken van echo’s.

Konijnen dierenarts

Je zou mij een 'konijnen dierenarts' kunnen noemen. Mijn expertisegebied is, naast een aantal andere expertises, het behandelen van konijnen en knaagdieren. Ik ben een 'konijnkundig' dierenarts. Ik heb 1,5 jaar in een konijn- en knaagdieren opvang gewerkt en ben vervolgens echt de veterinaire hoek in gedoken. Die ervaring en kennis met konijnen en knaagdieren heb ik natuurlijk meegenomen. Meer weten? Lees ook:

Nascholingen

Wat niet veel klanten van ons weten, is dat nascholingen voor diereanrtsen niet verplicht zijn in Nederland. In zowel interne geneeskunde en zorg voor konijnen en knaagdieren (zoals fretten) volg ik verschillende nascholingen. Die nascholingen doe ik zo'n twee á drie keer per jaar. Bij AniCura verplichten wij wel nascholingen om zo onze kwaliteit te blijven garanderen. Lees ook: kwaliteitmanagement systeem

Vrije tijd

Zelf hebben we thuis de kat Kareltje, een kater van ruim 10 jaar oud. Genieten van mijn gezin doe ik graag in mijn vrije tijd. Ook een terrasje pakken met vrienden in de zon doe ik als de tijd en het weer het toelaten. En als er dan nog tijd over is, sport ik ook graag.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd