Floor Stembert
Dierenarts

Floor Stembert

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts

Floor Stembert

Dierenarts en praktijkmanager

Ik ben Floor Stembert en ben de praktijkmanager van AniCura Kennemerland. Al sinds ik mij kan herinneren wil ik dierenarts worden en dat gevoel is nooit weggegaan. Zorgen voor de dieren binnen een gezin zo’n belangrijke rol innemen vind ik het mooiste wat er is.

Het zorgen voor al die verschillende dieren die bij ons komen, allemaal met hun eigen karakter en zorgvraag, vind ik ontzettend interessant aan dit vak. Daarnaast is het samen met de eigenaar kijken hoe we hun lieve huisgenoot zo goed mogelijk kunnen helpen mooi om te doen. En natuurlijk het samenwerken in een geweldig leuk team!

Ontwikkeling: oogheelkunde, tandheelkunde en chirurgie

Ik werk al vele jaren samen met een oogspecialist, waardoor ik veel van ogen af weet. Door mee te kijken met de oogspecialist en nascholingen weet ik veel van oogheelkunde. 

Tandheelkunde bij honden en katten heeft de afgelopen jaren echt een vlucht genomen. Dankzij de röntgenfoto's die wij nu veel makkelijker kunnen maken en beter te beoordelen zijn kunnen we veel beter zien waar een hond of een kat last van heeft en veel gerichter de tanden behandelen. 

Dierenartsen en eigenaren gaan veel bewuster met het gebit om. We reinigen vaker, waardoor tanden langer behouden kunnen blijven en er minder tanden getrokken hoeven te worden.

Maar het fijnst zijn de verhalen die ik terug krijg: oude hondjes die opeens veel vrolijker zijn en weer gaan spelen. Katten die weer brokjes kunnen eten en weer veel vaker kopjes geven. Waardoor je echt merk dat het dierenleven verbeterd door ons handelen.

Naast oogheelkunde en tandheelkunde ga ik graag naar cursussen over chirurgie als er een nieuwe techniek wordt aangeboden. En om samen met mijn team goed te blijven presteren en op elkaar ingespeeld te blijven, volg ik regelmatig management cursussen

Donder en Bliksem

Thuis heb ik twee katten. Donder en Bliksem. De namen passen heel goed bij ze! In mijn vrije tijd hou ik van sporten: hardlopen, zeilen, salsa dansen en karate.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd