kitten

Vlooienpipet bij katten aanbrengen

Als u uw kat gaat behandelen met een vlooienpipet dan zijn twee dingen waar u op moet letten: hoe u het aanbrengt en waar.

Hoe kunt u het beste de vlooienpipet bij katten aanbrengen?

Als uw kat niet echt mee wilt werken als u de pipet aan wilt brengen kan het handig zijn om het even met zijn tweeën te doen. Zodat de een de kat vast kan houden en de ander de pipet kan aanbrengen en uw kat zo kort mogelijk stress heeft.

Het belangrijkste waar u op moet letten is dat de vlooienpipet direct op de huid wordt aangebracht. Hiervoor maakt eerst u een goede scheidingslijn in de vacht van uw kat. Zo kunt u goed bij de huid komen en blijft de vloeistof niet grotendeels in de vacht zitten.

Als het anti-vlooienmiddel namelijk alleen in de vacht terecht komt, dan werkt het niet.

Waar de vlooienpipet voor katten toedienen?

Om ervoor te zorgen dat uw kat niet aan het anti-vlooienmiddel gaat likken brengt u de pipet in de nek en/of tussen de schouderbladen aan.

Het beste kunt u de vloeistof over meerdere plekken verspreiden. Hierna neemt de talglaag van de kattenhuid het middel op en verdeelt het zich over de rest van het lichaam. Na het toedienen adviseren we u om uw handen nog even goed te wassen.