hond hoest

Hoest uw hond?

Hoest uw hond (of kat) veel? Het kan zijn dat uw kat of hond last heeft van een long- of keelontsteking. Lees hier het advies van onze dierenartsen.

Uw hond of kat hoest

Hoesten of kuchen bij uw hond of kat kan verschillende onderliggende oorzaken hebben. Het soort hoest geeft vaak al een indicatie waar het probleem zich bevindt. Een droge, luide hoest horen we vaker bij problemen met de bovenste luchtwegen en kan duiden op een keelontsteking bij uw hond. Een productieve, zachte hoest horen we vaker bij problemen met de diepere luchtwegen, zoals een longontsteking.

Hond hoest: heeft hij een keelonsteking?

Een hoestende hond kan er erg naar uit ziek. Mogelijk vermoedt u direct een keelonsteking. Maar er zijn meer redenen mogelijk dat uw hond veel hoest. Het kan zijn dat uw hond astma heeft, kennelhoest, of een

Een droge, luide hoest bij uw hond of kat

Een zachte hoest bij uw hond of kat

Advies bij hoest

In het kort: : let op en neem contact op. Als uw hond of kat hoest is het verstandig om een afspraak te maken bij de dierenarts. En probeer voor uw afspraak bij de dierenarts goed te letten op hoe vaak en op welke manier uw dier hoest. Een filmpje maken kan helpen. Heeft u vragen over de hoest bij uw kat of hond? Stel ze vrijblijvend, neem contact met ons op.

Neem contact op met een dierenarts

Ziet u symptomen in dit artikel terug bij uw dier? Maak een afspraak bij een kliniek. Een dierenarts kan beoordelen of behandeling nodig is.

Vind uw kliniek