Handleiding perfectie diervoeding

Handleiding voor de perfecte diervoeding

De schappen staan vol met dierenvoeding en de ene na de andere reclame promoot iets nieuws. Maar wat is goed voor uw hond, kat of konijn?

Droge brokken, blikvoer, bevroren of vers vlees en moet u het aanvullen met groenten? Hoe weet u zeker of uw harige vriend alles krijgt wat hij nodig heeft? Met deze voedingsgids komt u tot een goed en uitgebalanceerd dieet.

Wat valt in de smaak?

Vraag aan uw dierenarts of een andere expert wat uw huisdier nodig heeft. Een gezond dieet is essentieel voor uw hond, kat of konijn. Het is het eerste medicijn en voorkomt gezondheidsproblemen. Niet geheel onbelangrijk dus.

Eten voor de kat

Vooral bij katten hebben mensen de neiging om veel te wisselen. Katten zijn nou eenmaal kieskeuriger, maar dit betekent niet dat uw kat zoveel afwisseling nodig heeft.

Eten voor de hond

Het bepalen van de juiste voeding voor uw hond begint bij het kijken naar het ras, de leeftijd, het gewicht, de grootte en de hoeveelheid bewegingsactiviteit die de hond heeft.

Als uw hond ziek is - bijvoorbeeld bij artrose - adviseert uw dierenarts vaak een aangepast dieet, bijvoorbeeld waardoor uw hond afvalt, of juist om aan te sterken.

Dit neemt u allemaal mee in de zoektocht naar de juiste voeding. Vervolgens:

Gratis folder: groei en voeding van pups

Denk aan de kwaliteit van voeding, overgewicht en het groeien van pups.

Download de PDF

Eten voor het konijn

Konijnen moeten 24 uur per dag hooi beschikbaar hebben en zijn uren per dag bezig met het eten daarvan. Het is belangrijk om konijnen niet te veel verschillende dingen te geven. Dit leidt tot selectief eetgedrag en voedingsstoftekorten.

Lees ook onze tips voor het kopen van een konijn.

Advies

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding? U kan altijd contact opnemen met uw AniCura-dierenkliniek.

De dichtsbijzijnde kliniek vindt u hier.