rottweiler profiel

Vlooienpipet bij honden aanbrengen

Uw hond heeft een vlooieninfectie die bestreden moet worden met een vlooienpipet. Het is belangrijk dat u de pipet op de juiste manier aanbrengt bij uw hond, anders kan het middel zijn werk niet goed doen.

Zie ook: hoe breng ik een vlooienpipet bij katten aan?

Vlooien kunnen serieuze huidproblemen veroorzaken bij de hond. Een vlooienpipet is een makkelijke manier om erger te voorkomen.

Hoe brengt u een vlooienpipet voor honden aan?

Het belangrijkste is dat de pipet direct op de blote huid wordt aangebracht. Dit doet u door een goede scheidingslijn in de vacht te maken zodat de vloeistof niet in de vacht komt te zitten, maar op de huid terecht komt.

Waar brengt u een vlooienpipet aan op uw hond?

U brengt de pipet in de nek en/of tussen de schouderbladen van uw hond aan. De vloeistof verspreidt u over meerdere plekken. Nadat u dit gedaan heeft neemt de talglaag van de huid het middel op en verdeelt het over de rest van het lichaam.

Door de vlooienpipet in de nek en/of tussen de schouderbladen aan te brengen zorgt u ervoor dat uw hond er niet aan kan gaan likken.

Was na het aanbrengen van de pipet uw handen goed.‚Äč

Gebruik antiparasieten middelen

Gebruikt u een antiparasieten middel bij uw huisdier? Volg altijd de gebruiksaanwijzingen op uit de bijsluiter. Houd ook rekening met de veiligheidsvoorschriften die hierin benoemd staan. Twijfelt u hoe u de middelen aan uw dier moet geven? Neem dan gerust contact op uw AniCura dierenarts.

 

Gratis folder over ectoparasieten

In deze folder leest u meer over vlooien, teken en maden.

Download de PDF