hond op de grond

DAP Verdamper huis stress hond

Een DAP verdamper in huis tegen stress bij uw hond. Hoe werkt het, en hoe gebruikt u een DAP verdamper?

De DAP verdamper van adpatil zorgt voor minder stress bij honden. De verdamper is zeer gemakkelijk in gebruik en werkt ongeveer een maand.

Alternatieven DAP verdamper

Er zijn ook alternatieven voor de DAP verdamper van andere merken

Hoe werkt een DAP verdamper?

In deze verdamper zit een nagemaakt kalmerend feromoon. Het Dog Appeasing Pheromone (D.A.P.) De stof die wordt verdampt is volledig geurloos voor de mens maar werkt zeer rustgevend en geeft gevoel van welzijn voor de hond.

Een Adaptil DAP verdamper tegen stress bij honden

De verdamper kan bijvoorbeeld twee weken voor de jaarwisseling gebruikt worden. Wanneer de hond zich prettig in zijn of haar omgeving voelt zal hij of zij zich minder snel angstig voelen tijdens de jaarwisseling zelf. Uiteraard is deze verdamper ook zeer goed inzetbaar tijdens verhuizing, wennen aan nieuwe bewoners of huisdieren.

De feromonen die in deze DAP verdamper zitten zijn vergelijkbaar met de natuurlijke feromonen die door zogende honden worden aangemaakt. Op die manier wordt aan de pups een duidelijk signaal van veiligheid en geborgenheid te geven.

Hoe werkt een DAP verdamper voor honden?

De DAP verdamper bestaat uit een speciale stekker met een opzetstuk waarin een reservoir met vloeistof zit. In de vloeistof bevindt zich het nagemaakte rustgevende feromoon. Dit wordt eenmaal in het stopcontact, gelijkmatig door de lucht verdeeld. Het oppervlaktebereik is zo’n 50 tot 70 m². De verdamper kan maximaal 4 weken zo worden gebruikt. Dan zal het reservoir leeg zijn en moet het worden verwijderd. Eventueel kan een navulflacon op de stekker worden geplaatst. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de effectiviteit van deze werkstof onschadelijk is voor mens en dier.

DAP verdamper in gebruik