clonicalm hond

Clomicalm voor honden bij angst of stress

Clomicalm helpt en ondersteunt honden met verlatingsangst en helpt hieruit voortkomende stress te verminderen. Clomicalm wordt ook wel ingezet bij vuurwerkangst.

Let op!

Neem voor advies en gebruik van medicatie bij vuurwerkangst altijd contact op met uw dierenarts. Niet alle middelen zijn voor elke hond geschikt!

Clomicalm bij vuurwerkangst

Wanneer Clomicalm wordt ingezet om vuurwerkangst te verminderen moet minimaal zes weken van tevoren worden gestart met de dosering. De beste resultaten worden verkregen door gelijktijdig gedragstherapie in te zetten met behulp van bijvoorbeeld een geluids CD. Het middel zal langere tijd ingezet moeten worden voor het beste resultaat. Soms wel tot twee maanden.

Clonicalm voor de hond

Wanneer na twee maanden gebruik nog geen verandering in gedrag of verbetering gezien wordt,  werkt het product niet bij uw hond. Wanneer er wel verandering in gedrag merkbaar is, is vaak het advies om Clomicalm langer te gebruiken. Het is niet de bedoeling dat de hond sloom of verslapt raakt van dit product.

Bijwerkingen Clomicalm bij uw hond

Mogelijke bijwerkingen die soms voorkomen zijn:

Braken kan worden verminderd wanneer het middel met een klein beetje voer wordt gegeven.

Dosering bij uw hond

Het is belangrijk dat de dierenarts het gebruik en de dosering bepaalt, zeker bij honden met hartproblemen of epilepsie.

Clomicalm wordt bij vuurwerkangst vaak toegediend in een hogere dosering. Belangrijk is om niet in één keer te stoppen met deze dosering, maar dit stapsgewijs af te bouwen in vier tot vijf dagen. Uw dierenarts zal u hierin adviseren.

Advies bij (vuurwerk)angst

Wilt u weten welk medicijn geschikt is voor uw hond? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Neem contact op met een dierenarts

Ziet u symptomen in dit artikel terug bij uw dier? Maak een afspraak bij een kliniek. Een dierenarts kan beoordelen of behandeling nodig is.

Vind uw kliniek