Wat te doen als uw hond chocolade eet?

Heeft uw hond chocolade gegeten? Bel dan direct de dierenarts! Chocolade is namelijk erg slecht voor honden. Een klein beetje kan uw hond wel verwerken, maar meestal worden ze er erg ziek van.

Waarom is chocolade giftig voor honden?

Lekker chocolade, nou niet voor uw hond! Al vindt uw hond chocolade misschien erg lekker, toch is het geen goed idee hem mee te laten snoepen. Maar waarom is dit eigenlijk een slecht idee? Chocolade bevat een stof die theobromine heet. Theobromine wordt in een hondenlichaam langzamer afgebroken dan in een mensenlichaam. Hierdoor is het schadelijk voor de hond en niet voor de mens.

Welke symptomen merkt u wanneer uw hond chocolade heeft gegeten?

Theobromine is als een soort cafeïne, genaamd methylxanthine. Wanneer uw hond hier te veel van binnenkrijgt dan merkt u dezelfde symptomen als bij mensen die te veel koffie of energiedrank op hebben, zoals:

Hoe giftig de chocolade is voor uw hond ligt aan de hoeveelheid en soort chocolade. Elk soort chocolade heeft namelijk een andere hoeveelheid theobromine. Hoeveel dit precies is per stuk chocolade is moeilijk te zeggen. Hoe donkerder de chocolade, hoe giftiger het is voor de hond. Zo een 40 milligram theobromine per kilogram lichaamsgewicht veroorzaakt al ernstige vergiftigingssymptomen.

Heeft uw hond chocolade gegeten? Aarzel niet een neem contact op met uw AniCura dierenarts en overleg de situatie.