2 honden

Revalidatie bij hond of kat

Heeft uw hond of kat problemen met bewegen, last van artrose of pijn? Of is hij of zij onlangs geopereerd? Dan moet hij of zij weer sterk worden. Dat heet revalideren. Door de revalidatie heeft uw hond of kat minder last van pijn.

Wanneer revalidatie bij hond of kat?

Als u merkt dat uw hond of kat moeilijk beweegt of pijn heeft, neemt u eerst contact op met de dierenarts. Veel dieren met pijn zijn geholpen met een vorm revalidatie. De dierenarts bespreekt met u welke vorm van revalidatie uw dier het beste is geholpen.

Hieronder leest u een lijst met klachten of aandoeningen waar revalidatie bij kan helpen. Staat de klacht van uw huisdier er niet tussen, en wilt u weten of uw dier in aanmerking komt voor een revalidatiebehandeling? Neem dan gerust contact op met ons.

Orthopedische problemen zoals:

Zenuw of neurologische problemen zoals:

Andere problemen zoals:

Over de revalidatiebehandeling

Heeft uw hond of kat moeite met lopen? Springt hij of zij minder goed? Dan is revalidatie een goede behandeling om uw dier te helpen. De dierenarts verwijst u mogelijk door naar de dierfysiotherapeut. Door uw dier verschillende oefeningen te laten doen, worden de spieren rond het gewricht sterker. Dat zorgt ervoor dat uw hond of kat weer kan bewegen zonder het gewricht verder te belasten.

Naast het uitvoeren van oefeningen kan de dierenarts ook medicijnen voorschrijven die helpen tegen de pijn. De dierenfysiotherapeut en dierenarts maken samen een behandelplan op maat voor uw dier.

Lees meer over de behandeling pijnmedicatie bij uw hond of kat.

Ervaringen van andere klanten

Bent u benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees de verhalen op onze Facebook pagina.

Dierfysiotherapie

Dierfysiotherapie kan bijvoorbeeld bestaan uit bewegingstherapie, massagetherapie en hydrotherapie (therapie in het water).

Wat houdt dierfysiotherapie precies in? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? En wat zijn de kosten? Lees meer informatie op de pagina fysiotherapie voor huisdieren.

Dierfysiotherapie helpt ook bij dieren met overgewicht. 

Manuele therapie

Naast fysiotherapie is manuele therapie ook een vorm van revalideren. Bij Manuele therapie worden gewrichten en wervels in een afwijkende stand weer herstelt. Kijk voor meer informatie op de pagina manuele therapie.

Wat kunt u doen om te helpen?

U kunt ons helpen door uw hond of kat te filmen tijdens het bewegen. Door de beelden te bekijken, zien wij waar de pijn zit en welke oefeningen goed helpen.

Doorverwijzing 

Zit u bij een andere dierenkliniek en wilt u een afspraak maken voor een revalidatiebehandeling? Bij AniCura Hoogvliet vindt u de deskundige zorg voor uw huisdier op het gebied van revalidatie en pijn

Vraag uw dierenarts voor een doorverwijzing of maak direct bij ons een afspraak. Laat het uw eigen dierenkliniek weten en vraag het dossier van uw huisdier op.

Kosten revalidatie

Een revalidatiebehandeling kost vaak meer tijd dan één bezoek. De kosten voor de revalidatiebehandeling van uw dier hangen af van de hoeveelheid bezoeken en de soort behandeling. Neem met ons contact op als u meer wilt weten over de kosten van revalidatie.