Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een kitten! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een kitten komt kijken. Daarom bieden wij een kittenconsult aan voor onze klanten. Zo krijgt u tips en kan de kitten alvast op een speelse manier wennen aan de dierenarts.

Hoogvliet

Klaasje Zevensterstraat 135 3193 TV Hoogvliet
Routebeschrijving 010 - 295 05 30

Gratis kittencheck het hele jaar door!

Een prettige start met uw nieuwe kitten

Is uw nieuwe kitten voorlopig nog niet toe aan een inenting? Dan kunt u bij ons terecht voor een gratis kittencheck tot uw kitten 20 weken oud is.

Informatie, een gezondheidscheck, uw vragen beantwoord

Hierbij kijken wij uw nieuwe gezinslid geheel na en adviseren wij over eventuele ontworming, ontvlooiing, voeding en verzekeringen. Tijdens dit consult kunt u terecht met al uw vragen. Schrijf ze gerust op zodat u niets vergeet.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Neem contact op

 

Kittencheck

Algemene informatie over de kittencheck / het kittenconsult vindt u hier onder.

Waarom doen we het kittenconsult?

De dierenarts ziet uw kitten voor de vaccinaties en gezondheidscheck. Daarnaast kunt u langskomen voor onze extra service voor kittens: een kittenconsult. Tijdens dit extra consult bij onze paraveterinair vertellen we u graag meer over de groei, zorg en opvoeding van uw kitten.

Uit ervaring weten we dat baasjes veel vragen hebben als zij een kitten hebben. Daarnaast staat het internet vol met (soms zelfs gevaarlijke) fabels en tegenstrijdige informatie.

Samen kijken we naar de checklist:

 

De tweede reden is dat we uw kitten van jong af aan willen laten wennen aan een bezoek aan de dierenarts. 

Wanneer is het beste moment voor een kittenconsult?

Officieel is een kat kitten tot één jaar oud. Kittens krijgen hun eerste vaccinatie op de leeftijd van negen weken. Hiervoor maakt u een gewone afspraak bij de dierenarts. Na deze afspraak kunt u een afspraak maken voor een kittenconsult. Dit zijn dus twee verschillende afspraken. 

Bespreek samen met uw dierenarts wanneer het beste moment is om langs te komen voor het kittenconsult. 

Bij een kittenconsult kan de kitten wennen aan de spreekkamer en de behandeltafel. Ook wordt op deze manier de groei en ontwikkeling van uw nieuwe kat bijgehouden. 

Wat gebeurt er tijdens een kittenconsult?

Tijdens het consult maken we het bezoek aan de dierenkliniek voor uw kitten zo leuk mogelijk. Zo went hij eraan om op de behandeltafel te zitten en aan dat we hem onderzoeken.

Terwijl we dit doen kijken we uw kat meteen uitgebreid na. We gaan rustig bespreken wat er allemaal nodig is om ervoor te zorgen dat uw kitten en u een lang en goed leven tegemoet gaan samen. 

Tijdens het consult gaan we in op vragen als:

En natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen, over dingen waar u tegenaan loopt, of waar u twijfels over hebt. 

Uw kat binnen een jaar gecastreerd of gesteriliseerd?

Als u uw kat heeft laten castreren of steriliseren voordat hij of zij één jaar is geworden, dan is het verstandig om na de ingreep, voordat uw kat één jaar is langs te komen voor (nóg) een kittenconsult.

We kunnen dan onder andere het gewicht even goed controleren en volledig nakijken. U kunt dan vragen stellen over de groei en opvoeding van uw inmiddels bijna volwassen kat. 

Afspraak kittenconsult

Wilt een afspraak maken voor een kittenconsult? Neem contact met ons op. 

Hoogvliet

Klaasje Zevensterstraat 135 3193 TV Hoogvliet
Routebeschrijving 010 - 295 05 30