Dierenarts

Ik ben Meike Verhoeven, dierenarts bij AniCura Hoofddorp. Op de locaties Hoofdvaart en IJweg draag ik sinds 1999 bij aan de cardiologische en dermatologische ingrepen.

Zolang als ik me herinner wilde ik al dierenarts worden. Ooit dacht ik nog een blauwe maandag aan Greenpeace, maar dat was snel weer uit mijn systeem. Waar de passie precies vandaan komt, weet ik niet. Maar de drang om zieke dieren te helpen heb ik altijd gehad.

Ik besef me vaak dat ik nooit met tegenzin naar mijn werk ga. Dat is een enorme mazzel.

Het werk is afwisselend en er gebeurt altijd wel iets raars of onverwachts. Bovendien ben ik gek op alles met vier pootjes en twee oren. Hoe fijn is het dan dat je dat de hele dag om je heen hebt?

Verder denk je vrijwel de hele dag over ingewikkelde dingen na, ben je aan het luisteren en aan het analyseren. Dat vind ik heerlijk. Ook de sociale functie van het werk en de waardering van een eigenaar is fijn.

Uitdagingen

Ik vind het uitdaging om erachter te komen wat een dier heeft, maar een even zo grote uitdaging om dat in overleg met de eigenaar te doen en erachter te komen wat zij voor hun geliefde huisdier willen.

Daarom vind ik eigenaren ook erg leuk en waardeer ik enorm hun vertrouwen in mij.

Wat ik verschrikkelijk vind, zijn oudere honden zonder pijnstilling of een (hoe lastig en verdrietig voor de eigenaar) te laat afscheid van een dier.

Ik volg regelmatig nascholing op het gebied van dermatologie en cardiologie. Van deze behandelingen knappen de dieren zo heerlijk op.

Huisdieren als leerschool

Thuis heb ik twee honden en één kat. Een golden retriever Duffy van tien jaar, een Griffon Korthals Llop van twee jaar en Europese korthaar Pipa van zes jaar.  

Ik heb al een hoop beesten gehad en allerlei situaties met ze meegemaakt. Eigenlijk heb ik het meest geleerd van mijn eigen huisdieren.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd loop ik heel graag hard met mijn twee honden, bij voorkeur over het strand en ik fiets geregeld op mijn racefiets door de prachtige weilanden van Nederland.

Dierenarts zijn is voortdurend nadenken en proberen in te voelen wat een eigenaar wil. Dat is elke dag presteren op topniveau, wat best wat van jezelf vergt.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak met ons maken, of meer informatie? Neem contact met ons op. 

Expertise

Dermatologie en Cardiologie