oude kat op de bank

Ook voor katten komt ouderdom met gebreken

Het gezegde luidt; “ouderdom komt met gebreken". Gelukkig kunnen we tegenwoordig steeds meer doen om deze "gebreken” te behandelen en het dier te ondersteunen zodat hij/zij zo min mogelijk ongemak ervaart. Maar daarvoor is het wel belangrijk om gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk te ontdekken.

Omdat katten meesters zijn in het verbergen van pijn en gezondheidsproblemen hebben wij de "seniorencheck” in het leven geroepen.

Nu is waarschijnlijk de eerste vraag; is mijn kat senior? De veterinaire richtlijn voor "senior” bij katten is vanaf 7 jaar.

Wat houdt de seniorencheck in?

Bij de seniorencheck controleren we:

Deze seniorencheck kunnen we gemakkelijk combineren met de jaarlijkse vaccinatie of gezondheidscontrole. Daar hebben we nu de volgende actie voor:

Bloeddruk + urineonderzoek.

Normaal €35 + €37,50= €72,50.

Nu in combinatie met de vaccinatie is dit slechts €39,95.*

Het is wel belangrijk dat u thuis de urine opvangt van uw kat.

Handige tips voor het opvangen van de urine kunt u hier vinden. 

Hiervoor kunt u een speciale kit bij ons afhalen met plastic kattenbakkorrels, een opvang pipet en een urinebuisje. De korrels vervangen kattengrit in een schone kattenbak. Deze kit kost €5,45

Het urineonderzoek is het meest betrouwbaar wanneer de urine niet ouder is dan 1 uur. Daarom is het mogelijk om de urine ook op een ander moment dan de gemaakte afspraak in te leveren voor onderzoek. Lukt het echt niet? Geen nood, we kunnen de urine eventueel ook direct uit de blaas van uw kat halen. De extra kosten hiervoor zijn €42,-.

Door gebruik te maken van onze “seniorencheck” zorgen we er met elkaar voor dat ouderdom voor uw dier geen ziekte hoeft te zijn.

*Voorwaarde voor deze actie is dat deze in combinatie met de vaccinatie wordt gedaan.